ANNONS:
ANNONS:

Sju damlag i 16-delsfinal

Nu är även damernas slutspelsträd helt spikat. Och det är inte mindre än sju lokala lag som spelar vidare i DM.

DM-Kollen

HIF Akademi och Alingsås KIK vann sina grupper och var därmed självskrivna i 16-delsfinal. Utöver det kliver Holmalunds IF in nu till slutspelet, och dessutom går fyra lokala tvåor vidare. Frisco, Södra Härene, Sollebrunn och Hemsjö lyckades alla undvika den tolfte och enda andraplaceringen som inte gav avancemang.  Noterbart är att såväl Hemsjö som SHIF är lottade mot division 1-lag i sin 16-delsfinal.

16-delsfinaler
IK Frisco – Mariestads BoIS (div 1)
Sollebrunns AIK – Töreboda IK (div 1)
HIF Akademi – Ulvåkers IF (div 2)
Hemsjö IF – IK Gauthiod (div 1)
Wargöns IK (div 2) – Holmalunds IF
Fagersanna IF (div 3) – Alingsås KIK
Södra Härene – IFK Örby (div 1)
Matchdagar är ännu inte fastställda.

Mikael Prodér är tränare för HIF Akademi, som i stor stil vann sin grupp och spelar vidare i DM.  I helgens träningsmatch mot Hovås/Billdal F19 Tipselit blev det dock förlust med 3-0 för Prodérs unga tjejer.

– Vi gör en svag första halvlek men efter en utskällning i paus blev det mycket bättre och vi äger andra halvlek. Det är så otroligt nyttigt för de här unga tjejerna att se att man måste prestera varje halvlek, säger Prodér, som berättar att Hovås/Billdal gjorde två mål på hörnor.

– Där tog vi inte jobbet i egen box. Men det är just det som är så roligt med det här gänget, att det finns så mycket att jobba på.

Klicka på bilden för att förstora den.
Klicka på bilden för att förstora den.

Lämna en kommentar