SM-slutspel nästa för HIF

Holmalund hade en riktigt bra söndag i Malmö. Segrar både mot Malmö City och IK Gauthiod räckte så klart till gruppseger och avancemang till SM-slutspelet.

Holmalund

I söndagens första match väntade Malmö City. Det blev en mycket målrik historia som Holmalund till slut vann med 10-7. Antonia Ferm Sandberg gjorde fyra mål medan de övriga målen gjordes av Caroline Berling 2, Olivia Sultan, Emilia Hafström, Amalia Arvidsson och Anna Scavo.

– Malmö spelar en fin och teknisk fotboll, men vi vi var starkare fysiskt och också bättre framåt. Så den segern var rättvis, säger tränare Mikael Prodér.

Efter att Malmö City och IK Gauthiod kryssat räckte det med oavgjort i gruppfinalen mot Grästorpslaget. Holmalund hamnade dock i ett tidigt underläge, men strax före pausvilan kvitterade Amalia Arvidsson till 1-1.

I den andra halvleken visade sig Holmalund vara det starkare laget. Sofia Andersson gjorde 2-1 medan Anna Scavo ordnade 3-1, och efter det var Gauthiod, vars målvakt var avstängd efter rött kort i första fajten, ett slaget lag. Emilia Hafström hann med att göra två mål i slutet och Holmalund vann till slut med hela 5-1.

– Det var klasskillnad i andra halvlek. Vi är bättre tränade och jag tycker att vi körde över dem. Totalt sett gjorde vi två bra matcher och hela laget förtjänar beröm, säger Prodér.

Nu är det bara fyra lag kvar i SM. Slutspelet avgörs i Uddevalla om två veckor.

– Det blir skoj, och inte lika långt att åka som i dag, säger Prodér med ett skratt.

Noterbart är att även Holmalunds F15 lyckades vinna sin trelagsgrupp på lördagen och därmed spelar också det gänget vidare i SM. För F17 tog det däremot stopp för i år när deras grupp också den avgjordes i går.