ANNONS:
ANNONS:

Nya bud – det blir stora mål i Vårgårda

På onsdag är det dags för en ny upplaga av Sparbanken Cup. Som vanligt är det det 16 lokala lag som kommer till spel i Hols IF:s klassiska turnering i Vårgårda Sporthall.

SERIESEGRARE. Vårgårda IK FK spelar i femman nästa säsong.
Vårgårda IK FK vann fjolårets turnering.

Hols IF:s starke man Gerhard Ohlsson berättar att förberedelserna inför årets turnering inte varit de allra bästa. Han har nämligen haft en diskussion om regelverket med Västergötlands Fotbollförbund. Diskussionen har handlat dels om storleken på målburarna och dels om hockeystraffarna som föregår varje match.

– Det ska vara ”riktig” futsal för att turneringen ska bli sanktionerad av förbundet och det måste den vara för att vi ska få domare. Och i futsal ska det vara små mål, men den här gången fick vi dispens för att fortsätta med hockeystraffarna. Men efter att ha pratat med en domare har vi bestämt oss för att köra med stora mål ändå. Vad ska förbundet göra åt det, man kan väl inte få mer än en muntlig reprimand. Och nästa år kan domarna döma privat så att vi kan fortsätta som vi alltid har gjort, säger Gerhard Ohlsson.

Dagens inleds med spel i fyra fyrlagsgrupper, precis som i fjol. Därefter tar slutspelet vid med kvartsfinal ända fram till en avgörande finalmatch.

– Det är i stort sett samma lag som varit med sedan urminnes tider som är med även i år. Är bara FC Alingsås och Spark som inte är med härifrån trakten, och det är många som tycker att det är roligt att det bara är lokala lag med och inte massa lag utifrån som det är i många andra turneringar. Det blir lite som ett lokalt mästerskap i inomhusfotboll, säger Ohlsson.

I fjol vann dåvarande division 6-laget Vårgårda IK FK finalen, och om ett par dagar vet vi om de lyckas försvara sin titel.

1 svar på ”Nya bud – det blir stora mål i Vårgårda”

  1. Mycket bra och väldigt bra av domarna , det gynnar bara offensiv fotboll och ger utrymme för skrällar. Som sagt stor respekt till domare och tävlingsledningen …vi i VIK ser fram mot årets roligaste fotbollslag.!!!

    Svara

Lämna en kommentar