ANNONS:
ANNONS:

Smakstart för GBK

Gerdskens BK tog tre tunga poäng hemma mot förmodade toppkollegan Ulricehamns IFK.
– Ulricehamn var bra. men vi gjorde en riktigt bra match defensivt, säger tränare Niklas Andersson efter seger med 2-1.

Referatet med Jonas

Niklas Andersson Gerdsken är topptippat av många, och i premiären motsvarande man också förväntningarna.

– Det var en väldigt tempostark match mellan två bra lag. Jag såg Ulricehamn i fjol ett par matcher och de kändes starkare i år även om det handlade om division 3 förra året, säger Niklas.

Samtliga tre mål föll i den andra halvleken. Deniz Aydin snappade upp en målvaktsretur på Marcos Stuas fina skott och rakade in 1-0, men Ulricehamn reste sig och kvitterade inte långt därefter.

– Där var vi lite illa ute och känslan var att jag skulle vara nöjd med en pinne. De tryckte tillbaka oss och hade också en trippelchans med bollen i både ribba och stolpe. Där hade vi änglavakt, säger Niklas Andersson.

Men sista kvarten fick GBK bättre ordning på spelet igen. Några byten gav ny energi, och det blev inbytte Fredrik Johansson som avgjorde med tolv minuter kvar.

– Vi bytte ut honom efter 25 minuter och då var han väl inte helt nöjd. Men jag sa att han skulle komma in igen och till slut köpte han det konceptet. Så det var roligt för honom att han fick avsluta matchen så bra, säger Niklas.

Ulricehamn gjorde vad man kunde för att trycka på sista tio, men då fick hemmalaget smaskiga ytor att ställa om i.

– Det var väl närmare 3-1 än 2-2 i slutet, även om det var en jämn match totalt sett, säger Andersson, som berömmer mittbackarna lite extra.

– Hela försvarsspelet var bra men Gust (Fredrik Gustafsson) och Westby (Robin) var riktigt bra. När de får stå lågt och läsa spelet är de löjligt svåra att passera.

På fredag spelar GBK nästa match, borta mot Skepplanda.

– Det var lite roliga resultat i första omgången så det kan nog bli en öppen serie.

Lämna en kommentar