ANNONS:
ANNONS:

Smått och gott från helgen

Ännu en vecka avklarad. Och ännu en Bredsida tillverkad. Här kommer min syn på det senaste som hänt i den lokala fotbollen.

Bredsidan

Det är inte utan att man lider med Holmalunds herrar. Uddamålsförluster med sent avgörande är de tyngsta förlusterna, och nu har HIF åkt på två raka. Det är precis sånt som gräver ner självförtroendet ännu djupare, och nu är det förstås oerhört tungt att vara rödvit. Insatsen mot Tidaholm var dock bättre på alla plan, och kanske att ett hopp tändes om en vändning. Just en tro på och en övertygelse om att det är möjligt att vinna, ta poäng och göra mål är så klart viktigt i det här prekära läget. Enligt rapporter hade HIF ett snack förra veckan som mynnade ut i att alla kom överens om att sluta upp kring ett enklare spel och verkligen bjuda till för att lösa det här. Målvakten Olof Saarinen menade också att Tidaholmsmatchen visade att alla tagit till sig det som sades, och det är självklart en förutsättning för att det ska kunna bli nytt kontrakt.

Det kontraktet ser i så fall ut att gå via ett kvalspel. Tidaholm ryckte nu ifrån kvartetten i botten, och visst ser det ut som att Skara, Vara, Hestrafors och Holmalund får göra upp om den i det här läget eftertraktade kvalplatsen. På lördag gästar Skara Brogårdsvallen för en så kallad ödesmatch.

……………………………..

På Granhagen tog Sollebrunn en tung seger i en enligt rapporter tillknäppt match. Jobbigt för Södra Härene – är det nåt man inte behöver som tabelljumbo så är det hedersamma förluster.

……………………………..

I division 4 var det en underhållande helg. Det hela började med att Alingsås IF vann borta mot Annelund, och efter matchen menade Alingsåstränare Per Krantz att Gerdsken börjat vackla lite och att kampen om förstaplatsen inte var avgjord. GBK svarade på det genom att köra över Dardania med 9-1, och kanske att Krantz uttalande fick omvänd effekt i form av gulsvart tändvätska? Oavsett ska det bli oerhört intressant att följa slutfasen av serien, där inte minst derbyt mellan AIF och GBK på Mjörnvallen sticker ut lite extra. Men redan i morgon gästar Fristad samma arena i en match som visar om AIF ska kunna utmana Gerdsken om förstaplatsen.

……………………………..

Södra Härenes herrar repade sig snabbt efter derbyförlusten mot VIK FK. Två raka segrar där Fazel Omidi visat hysterisk form med totalt åtta mål. På fredag gästar mitt SMSK Granhagen. Typiskt.

……………………………..

Den klubb som hade bäst fredag var utan tvekan Östadkulle SK. Damerna vann med 1-0 och herrarna tog första segern sedan premiären i våras. Det var rent nödvändigt för att chansen till överlevnad i femman ska leva vidare, även om det fortfarande är en bit kvar. Men i och med segern tändes troligen ett hopp i truppen, och det kan betyda mycket under hösten.

……………………………..

För egen del blev det förlust i lördagens toppmöte med Vedum. En match där gästerna var bättre matchen igenom, men där vi med maximalt flyt kunde fått en poäng. För övrigt har Vedum gjort ett oerhört homogent intryck de 180 minuter jag spelat mot dem i år. Förvånande att VIK FK ligger så långt före dem. Förresten tippade jag Vedum i botten före säsongen. Dumstrut på för den missen.

……………………………..

Holmalund spelade match i går borta mot Mossen. Med Antonia avstängd hängde en förlust lite i luften, och hemmalaget vann också med 2-0. Racet om seriesegern går vidare.

……………………………..

BK Spark tvingades lämna wo till veckomatchen mot Upphärad och i lördags blev det pisk med 12-0. Det kan bli en lång höst för Alingsåslaget, där man ändå vill ge cred till de som försöker hålla liv i representationslaget.

……………………………..

Blev kallas låtsasjournalist på sociala medier i helgen. Jag varken försörjer mig som journalist eller är utbildad till det så det var väl inte en helt felaktig beskrivning. Men jag väljer hellre att inte kalla mig journalist överhuvudtaget.

……………………………..

Var och varannan tränare jag pratar med berättar att uppslutningen på träningarna har varit skral efter sommaren. En dyster trend, som kan bli förödande för fotbollens styrka nummer ett; bredden. Dessutom fick Hudenes motståndare inte ihop lag i söndags. Tråkigt – och då missade ju Johanna Karlin chansen att ösa in nya mål efter sin fem förra matchen.

……………………………..

På torsdag är tanken att en en ny Förstafemma ska presenteras. Sist var det mycket tips, tankar och idéer som kom in från olika håll, och jag hoppas på samma sak den här veckan.

…………………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Smått och gott från helgen”

 1. Låtsasjournalist ?

  Ni har fått som jag ser det en hederstitel LÅTSASJOURNALIST , åtminstone på sociala medier !
  Själv fick jag en intressant ide när jag såg detta. Jag kommer nog framöver att skriva LÅTSASFOTOGRAF och sedan namnet efter under mina Bilder! Är ej heller jag på något sätt en i utbildning bildad Fotograf.
  Den titel jag skulle ge dig nu när jag sett hur du jobbar fram ditt material är istället PASSIONERAD OCH HÅRT ARBETANDE FOTBOLLSINFORMATÖR !
  Jag har haft en väldigt stor nytta av ditt skrivande och då speciellt på de matcher vi bevakat samtidigt. Att du tex tar bilder och illustrerar spelare och ledare med har jag själv faktiskt även fotomässigt haft nytta av. Har fått bildideer jag inte själv tänkt på eller glömt !Intervjuerna som du gör med målgörare och nyckelspelare efter Matcherna har fascinerat mig och gett en del tror jag intressanta dokumetära bilder bara det. Ordet Låtsasjournalist tyder jag som att de personer som hittat på det, tycker att de proffessionella(Penningjournalisterna)Skulle vara överlägsna det du skriver ! I min värld är dessa SportJournalister(AT tex) rena skiten, som jag har tröttnat på att läsa för länge sedan Hade inte du funnits och dina kolleger på Lokalfotboll och varit de passionerade Fotbollsälskare som jag uppfattar att ni är vore Ultimafotbollen väldigt mycket fattigare att följa , om det ens går ??????

  Svara

Lämna en kommentar