ANNONS:
ANNONS:

SMSK tvåa över sommarvilan

Kan man skriva ett referat när man själv är med och spelar? Tja, när mitt Stora Mellby i dag var enda lokala lag i spel tog jag mig friheten att plita ner några rader om 5-2-segern mot Floby.

Referatet med Jonas

Stora Mellby fick minst sagt en smakstart när 1-0 var ett faktum redan efter 20 sekunder. Emanuel Kwasi nickade in bollen efter ett långt inkast. Strax där på satt även 2-0 i nät när undertecknad var sist på bollen efter en frispark.

SMSK hade sedan ett par feta lägen att döda matchen, men istället gjorde Floby rejäl match av det. Ett misslyckat inlägg seglade in i bortre burgaveln och strax före paus kom 2-2 efter ett friläge.

I andra halvlek märktes det att Floby – som endast hade en avbytare med sig i värmen – tröttnade och hemmalaget orkade mala på. Sista 20 minuterna kom också de klara målchanserna och med det också avgörandet. Patrik Svensson spelade fram Rasmus Karlsson till öppet mål innan Svensson själv gjorde både 4-2 och 5-2.

I och med segern klättrade SMSK upp på andra plats igen, och gick därmed förbi både Vedum och Södra Härene som tog poäng i går. Men det är långt upp till Vårgårda IK FK, och kampen om andraplatsen i Herrljungasexan har alla möjligheter att bli höstens stora getingbo.