ANNONS:
ANNONS:

Södra Härene föll mot Svenljunga

TV: Trots förlust med 1-3 hemma mot Svenljunga slutade Södra Härene tvåa i sin DM-grupp. Det betyder att laget går vidare till nästa runda.

Referatet med Jonas

De två division 3-lagen drabbade samman på Björkvallen och det var hemmalaget som började piggast. Inte sällan var det Felicia Helgesson som var inblandad i det som skapades framåt, och det var också hon som satte dit 1-0 strax före halvtidsvilan.

Men Svenljunga var inte ofarligt heller, och Julia Emanuelsson i SHIF-målet fick göra ett par bra parader för att undvika baklängesmål, men i början av andra akten kom ändå kvitteringen till 1-1. Svenljunga fortsatte sedan att vara vassast framåt och mitt i halvleken kom även bortaledningen sedan en anfallare fått helt öppet mål inne i Härenes straffområde.

Peter Andersson.
Peter Andersson.
Julia Emanuelsson var alert i SHIF-målet.
Julia Emanuelsson var alert i SHIF-målet.

Men hemmalaget knöt näven och gick verkligen för en kvittering sista 20 minuterna. Isabelle Dahlberg inledde med att skjuta en frispark över muren som målvakten räddade, och sedan fortsatte samma Dahlberg att tillsammans med Felicia Helgesson skapa ett gäng bra målchanser. Men stod in målvakten i vägen gick bollen utanför målramen, och vid ett tillfälle var ett försvarsben i vägen när målvakten var överspelad.

– Lite synd att vi missar så mycket, vi borde gjort fler mål i den här matchen. Så kommer 3-1 istället, tvingades tränare Peter Andersson konstatera.

Matchen mot Svenljunga innebar också debut för ett gäng nya tjejer. Ellen Ahlgren, Nova Jonsson och Andréa Hådell kommer alla från Frisco, och visade att de blir fina tillskott för SHIF. Även Alexandra Nilsson är på väg in från Frisco, men hon var inte spelklar inför matchen.

– Sen har även Mikael Jonsson kommit från Frisco och ska hjälpa mig. Det passar perfekt för ”Myggan” (Miguel Edrud) följde med Thea och Moa till Holmalund, säger Peter Andersson, som berättar om fler nya tjejer.

– Josefine Unér har kört igång igen efter att hållit upp några år. Så truppen känns bredare nu.

Mot Svenljunga visade Ellen Ahlgren prov på moget mittbacksspel, och tillsammans med Olivia Balanga bildade hon ett intressant mittlås. Framåt handlade det som sagt mycket om firma Dahlberg/Helgesson, men Andréa Hådell visade med sin speed att hon lär bli en tillgång. Även kantspelarna Vilma Härnälv och Ebba Nyman kommer ställa till det för ytterbackarna i division 3, och på mittfältet slet Matilda Svensson på ett mycket förtjänstfullt sätt.

Andréa Hådell blir ett fint tillskott i Härene.
Andréa Hådell blir ett fint tillskott i Härene.
Vilma Härnälv blixtrade till på sin vänsterkant.
Vilma Härnälv blixtrade till på sin vänsterkant.
Isabelle Dahlberg har mycket bollkänsla i sin vänsterfot.
Isabelle Dahlberg har mycket bollkänsla i sin vänsterfot.

Nedan finns en intervju med SHIF:s målskytt Felicia Helgesson.

Övriga matcher på söndagen

Alingsås KIK – Lidköpings FK Akademi 2-1 (DM)
Mål: Emma Hovisalo, Linnea Axede.

Rackeby – Sollebrunn dam 1-0 (tr-match.

Nossebro/Elmer/Fåglum/Främmestad – Hemsjö dam 1-2 (tr-match)
Mål: Elin Larsson 2.

Hovås/Billdal (Tipselit) – HIF Akademi 3-0 (tr-match)

Lödöse/Nygård – Gerdskens BK 5-0 (DM)

Lämna en kommentar