Storförlust och storvinst

Alingsås KIK var torsdagens stora glädjeämne när man besegrade Kabel Åttio/Dalsjöfors/Målsryd med hela 10-1.

Referatet med Jonas

Efter 2-2 i premiären mot Brämhult var det i dag dags för hemmapremiär för Alingsås KIK. Och mötet med Kabel Åttio/Dalsjöfors/Målsryd gick som en dans från början till slut för de blåvita.

Hanna Emanuelsson gjorde 1-0 redan efter drygt tio minuter och samma tjej satte sedan dit 2-0 på straff. Visserligen reducerade gästerna, men efter det var det KIK för hela slanten. Maja Steenari gjorde två raka gjorde två raka mål innan Julia Gustafsson ordnade 5-1 innan pausvilan.

I andra akten fortsatte målen att trilla in för hemmalaget. Maja Steenari slog till med två snabba mål igen innan det lugnade ner sig något efter 7-1. Med tio minuter kvar satte premiärens succétjej Besa Ardani dit 8-1, och när Julia Gustafsson och Hanna Emanuelsson hittade nätet var sin gång till under slutminuterna blev slutresultatet hela 10-1.

I femman har Vårgårda IK FK fått en mardrömsstart. 0-5 i premiären följdes upp med hemska 10-0 i baken i dagens match borta mot Äspered. Efter 3-0 i halvlek blev raset ett faktum efter paus, och det hann alltså bli tvåsiffrigt innan slutsignalen befriade Vårgårdagänget från eländet.