ANNONS:
ANNONS:

Storseger för KIK i DM-derbyt

Det blev en målrik tillställning på Nya Bjärkevi när Alingsås KIK bortaslog Sollebrunns AIK. Resultatet skrevs till 1-7 (0-3).

Referatet med JP

KIK var inledningsvis de bättre laget, men chanser fanns åt bägge håll. De båda lagen ställde upp med ett par nya spelare var och det märktes skillnad jämfört med när lagen möttes i seriespelet förra säsongen.

Bortalaget startade målskyttet genom Emilia Svantesson som sköt en frispark rätt i mål. Inte långt därefter utökade man till 2-0 genom Lovisa Larsson. Strax innan halvtidsvilan ökade Julia Gustafsson på till 3-0 när hon efter en märklig situation fick tag i bollen och sköt den i öppen bur. Hemmalagets Tova Petersson i mål hade en något tuffare dag på jobbet än Carolin Bade i KIK-målet även om hon också fick göra ett par svettiga räddningar i den första halvleken.

I den andra halvleken hade KIK ett övertag och strax efter att domaren blåst igång hittade Jennie Wennergren målet. Hennes första sedan klubbytet från Holmalunds IF. Ännu en debutant skulle få skriva i sig i målprotokollet. Emma Hovisalo gjorde nämligen de tre sista målen för Alingsås KIK och noterades för ett äkta hattrick.

– Jag gör ju aldrig mål, men blir man så bra serverad är det bara att sätta dit den,  säger Emma efter matchen.

Johanna Ekelund i hemmalaget var sista målskytt för dagen när hon med tio minuter kvar reducerade för Sollebrunn och därmed fastställde slutresultatet till 7-1. Så här säger hon om matchen

– Vi har ju i princip ett helt nytt lag från förra säsongen så vi ser matchen mer som en träningsmatch. KIK är ett duktigt lag med många bra spelare, men det var skönt att få spräcka nollan.

Övriga resultat i DM

Damer

Södra Härene IF – Bergdalens IF 1–6
Mål SHIF: Olivia Balanga.

Holmalunds IF Akademi – Ulricehamns IFK 6–2
Mål HIF:
Jennifer Cronstam 2, Astrid Ahlander Johansson, Thea Edrud, Malin Rönnqvist, Lisa ”Mini” Johansson.

Herrar

Grimsås – Annelund 2–2
Mål AIF: Kristoffer Holmén, Marcus Martinsson.

Hemsjö IF – Mariedal 0–6

FC Lidköping United – Gerdskens BK 0–9
Mål GBK:
Jon Karlsson 3, Axel Heljegård 3, Jonathan Ödman, Andreas Roos, Tobias Andersson.

Det har också spelats en träningsmatch under söndagen. Det var SK Mjörn som förlorade med 6–0 mot Sandhults SK.