Ström hjälte i seriefinalen

TV: Alingås FC avslutade våren på alla bästa sätt. Rävåsen besegrades med 3-1 i seriefinalen sedan Linnea Ström blivit stor matchhjälte i andra halvleken.

Det vankades seriefinal på Mjörnvallen när Rävåsen IK gästade Alingsås FC. Regnet öste ner första halvtimman och det var hemmalaget som skapade mest på det något chansartade underlaget. Ronja Henriksson var nära att stöta in en hörna efter bara några minuter och Lisa ”Mini” Johansson avslutade mot bortre stolpen när hon fick bollen till skänks, men målvakten var där och styrde bollen till hörna.

Även kantspringarna Olivia Sultan och Ina Österlind hade ett par inspel som så när resulterade, men AFC-spelarna kom inte riktigt rätt inne i det offensiva straffområdet.

Bakåt såg det till en början väldigt stabilt ut. Urstarka och hårt arbetande Rebecka Sultan och Moa Jarl städade undan det mesta på mittfältet och även backlinjen med Ronja Henriksson och Elsa Blomgren som mittlås låg rätt första halvtimman.

Men så hittade Rävåsen plötsligt en kvart med mer energi i laget. Sara Lilja-Vidlund kontrade och väggade sig igenom till ett friläge som Amanda Nordberg kom ut bra på och klarade, men strax därpå kom ändå bortaledningen. Elsa Blomgren gick in stenhårt i en duell, men trots att hon såg ut att träffa bollen valde domaren att blåsa frispark strax utanför straffområdet i ytterzon. Hemmaspelarnas protester hjälpe föga – de gör ju sällan det – och när frisparken slogs var en bortaspelare först på bollen och styrde in 0-1 med pannan.

AFC lyckades ta över taktpinnen på nytt efter målet, men det skapades inte mycket av värde utan Rävåsen gick till halvtidsvila i ledning.

Den ledningen försvann emellertid ganska snart i andra halvleken. Mikael Prodér flyttade ner Amalia Arvidssom som vänsterback och gjorde plats för Linnea Ström längst fram i banan. Hon behövde bara några minuter på sig för att bredsida in 1-1 från nära håll. För det fina inlägget svarade Ina Österlind som vann sin närkamp och hittade Ström inne i straffområdet.

Efter kvitteringen var det en helt jämn match. AFC hade en del boll och lagkapten Moa Jarl anförde styrkorna på ett bra sätt. Men Rävåsen oroade mer framåt än före paus och vid något tillfälle ställde hemmaförsvararna också till det för sig själva.

Men just när gästerna var på väg att ta över ledningen i chansstatistiken slog Linnea Ström till igen. Och som hon gjorde det. Sög ner en långboll med högerfoten och vände bort sin försvarare i samma moment innan hon placerade in 2-1 intill den bortre stolpen med vänsterfoten. En grym individuell prestation.

Fem minuter senare var det dags igen. Lisa ”Mini” Johansson slog ett bra inlägg och vid den bortre stolpen tog Ina Österlind kyligt emot bollen och satte dit 3-1. När Amanda Nordberg nöp ett friläge minuten efter 3-1 var matchen i praktiken vunnen och sista tio minuterna blev transportsträcka mot tre nya poäng.

I och med segern är AFC:s serieledning minst nio poäng över sommaruppehållet.