ANNONS:
ANNONS:

Super-James laddar för seriefinal

James Clark har tillhört de bästa spelarna i Alingsås IF de senaste åren. På Twitter har han till och med fått smeknamnet Super-James.
– En rolig grej, men jag vet inte riktigt vad det kommer i från, säger den 25-årige målvakten.

Alingsås IF står inför säsongens viktigaste match. Trots en vass tabellrad ligger man en poäng efter Kronäng inför torsdagens seriefinal, så det är i princip bara seger som gäller för grönvitt.

– Tycker inte att jag känner någon mer press än tidigare. Det är sådana här matcher man vill spela och vi ska bara gå ut och njuta, säger James.

Kronäng vann vårens möte på Mjörnvallen med 2-1 den 8 juni. Efter det har Boråslaget nio segrar och en förlust, och för ett par veckor sedan passerade med AIF i tabelltoppen. Men de tre senaste matcherna har Kronäng vunnit med uddamålet, så kanske är ett poängtapp nära förestående.

– I våras fick de ett tidigt ledningsmål och kunde försvara sig efter det. Även om de gjorde det bra skapade vi några bra chanser så vi kunde absolut ha vunnit den matchen, minns James Clark.

Målvakten har varit strålande under större delen av sin tid i Alingsås IF. Han har lirat i både trean och fyran, men har även haft ögonen från bättre klubbar på sig. För hans del är det viktigt att AIF tar steget upp till trean redan nu.

– Det finns inget annat än att vi ska upp. Självklart vill vi vinna serien men i sista ändan handlar det om att vi tar oss tillbaka till division 3. Det skulle vara viktigt för hela föreningen så att vi kan bygga vidare på det vi har påbörjat, säger James, som även saknar fjolårets derbymatcher.

– Gerdsken har ju chansen att gå upp till tvåan, men jag tror att alla lag tycker att det är roliga matcher som det var i fjol när alla tre lag ligger i samma serie.

James jobbar en del kvällar och missar varje vecka någon träning. Men han har ändå lyckats hålla en hög nivå mellan stolparna även den här säsongen.

– Jag försöker vara lugn i målet och synas så lite som möjligt, säger han, samtidigt som han erkänner att han njuter lite när det krävs en svårare parad.

– Klart det är roligt när man lyckas med en bra räddning. Men jag tror ändå att jag gör färre sådana än många andra.

Men smeknamnet SuperJames vittnar ju om en och annan spektakulär räddning?
– Haha, ja, jag vet inte vad det kommer ifrån. Men visst, det är en rolig grej som jag inte har något emot.

På torsdag 19.30 är det avspark för den hetaste matchen i division 4 den här säsongen. Och James Clark har en bra känsla.

– Jag ska göra allt för att hålla nollan, så hoppas jag att vi kan peta in en boll framåt också.

KRONÄNGS PROGRAM
Alingsås IF (h)
Fristad GoIF (b)
Ulricehamns IFK (h)

BÄSTA MÅLSKYTT
Renso Dinegro, 10 mål.

AIF:s PROGRAM
Kronäng (b)
Göta (h)
IFK Trollhättan (b)

BÄSTA MÅLSKYTT
Oliver Östlind, 15 mål.

FÖRUTSÄTTNINGAR
Västergötlands två seriesegrare i division 4 tar direkt steget upp.  Även den bästa tvåan får en direktplats till trean, medan den sämre tvåan samt de båda treorna får en kvalplats.

Lämna en kommentar