ANNONS:
ANNONS:

Tänk vad ett år går snabbt

1 november 2014. Alltså för ett år sedan. Då föddes lokalfotboll.se/0322. Den här Bredsidan handlar mestadels om det faktum att sidan fyller ett år i dag.

Tårta

Bredsidan

Här kan ni läsa det allra första inlägget som skrevs här på sidan. Efter det har det blivit ytterligare 660 stycken. Den siffran är svår att greppa när man ser den på pränt. Tänk att det blivit så mycket skrivet av mig, JP och alla gästskribenter.

Det har gått väldigt snabbt det här första året. Precis som säsonger tenderar att göra som spelare. Man tar sig igenom försäsongen med sikte på seriepremiären. Sen tuggar man på hela våren innan man går på välförtjänt sommarvila. Hösten rivstartar ofta med ett par veckomatcher innan de sista veckorna levs efter ett väl inrutat mönster med bestämda träningsdagar och match på helgen.

Precis så har säsongen även varit för lokalfotboll.se/0322. Men istället för träningar har det handlat om ett telefonsamtal och några tangenttryck efter att barnen somnat på kvällen. Snabbkontrollen av ett rykte på lunchen kan liknas vid ett extra gympass på egen hand, och allt sker för att vara redo för helgens stora prövning. För mig har den prövningen inte varit en match på 2 x 45 minuter, utan istället ett par timmars planering och textproduktion inför den kommande veckan. Och så har det rullat på.

Nu när sista matchen är spelad tar vi istället sikte på Silly Season. En del nyheter är redan avslöjade och skrivna, och förhoppningsvis har vi fler att vänta. Med vintern kommer också mängder av inomhuscuper och andra futsaläventyr, som exempelvis DM och SM. Dessa bevakas som i fjol beroende på tid och möjlighet. Men förhoppningen är likt förra vinterhalvåret att publicera minst ett inlägg varje dag. Så håll utkik på sidan.

………………………………

I dag spelas de sista finalerna i årets Kycklingcup. Svårt att förstå hur stor den cupen är egentligen. Höstens stora höjdpunkt för alla ungdomar i trakten, och just i dag får ett gäng unga lirare minnen för livet. Själv deltog jag med blandat resultat i många år, innan SAIK/SMSK fick in en fullträff 1998. Jag fick med mig en frusen kyckling hem efter finalen i P16 mot Alingsås IF.

………………………………

Ska jag plocka fram ett speciellt inlägg från det första året blir det den här träningsmatchen mellan Holmalund och Alingsås IF i vintras. Det var första gången en videointervju publicerades på sidan, och det är i mina ögon ett uppfriskande inslag.

………………………………

Typ en timma efter att första inlägget publicerades för ett år sedan fick jag ett mail. Det kom från Jessica Pettersson. Sedan dess har vi haft kontakt och hon rycker in och skriver på sidan ibland. Detta blir mitt simpla sätt att säga; stort tack till dig Jessica.

………………………………

I somras fick lokalfotboll.se/0322 sin egen sida på Facebook. Klicka HÄR och gilla oss om du inte redan gjort det.

………………………………

I dag får Fredrik Gustafsson pris som Alingsås bäste herrspelare. Vet inte vilka övriga kandidater var, men jag har inga invändningar alls mot det valet. Däremot tycker jag att priset som sådant tappade lite i sin storhet det året Kristofer Profozic gjorde tolv mål när Holmalund åkte ur tvåan utan att få priset. Inget ont om varken Marcus Glännbro eller hans målmässiga framfart i fyran, men jag hade svårt att köpa mina jurykollegors resonemang det året. I dag hade det varit ett liknande scenario om någon annan spelare än Ronia Gustafsson fått priset som traktens bästa damspelare.

………………………………

Ett antal företag har annonserat på sidan under 2015. Ett stort tack till er som tagit chansen att synas inför tusentals läsare som är intresserade av lokal fotboll. Inför 2016 är förhoppningen att få med ännu fler på tåget för att bredda sidan ytterligare. Kika här om ditt företag vill veta mer om vad det finns för möjligheter.

………………………………

Nästa års gästskribenter börjar att utkristallisera sig. Än återstår ett par frågetecken, men under november månad är tanken att alla fem ska presenteras. Men redan nu kan jag avslöja att det finns en hel del allsvensk rutin i det här gänget…

………………………………

På tal om gästskribenter. JP skriver årets sista gästinlägg på onsdag, och därför tar jag tillfället i akt att tacka henne, Stefan Strind, Anthon Gustavsson, Elin Johansson och Lasse Olovsson för visat engagemang och läsvärda texter som höjt sidans bredd och kvalité.

………………………………

Jag vet inte hur det skulle gå till eller vem som skulle göra grovjobbet. Däremot konstaterar jag att det hade varit roligt med någon form av fotbollsgala eller liknande för hela trakten. Men det är så klart lättare sagt än gjort.

………………………………

244 908 besök har lokalfotboll.se/0322 haft det första året. Vill tacka alla som har läst, kommit med tips eller på annat sätt brytt som om sidan. Jag hoppas också att vi om ett år kan konstatera att vi slagit nytt besöksrekord.

………………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar