ANNONS:
ANNONS:

Thea följer efter syrran – redan nu

I första delen av årskrönikan inför 2015 spekulerade vi kring att Thea Edrud skulle värvas till Holmalund efter säsongen. Den övergången blir också verklighet, men den sker redan nu inför säsongen.

Thea Edrud

14-åriga Moa Edrud gick från Södra Härene till Holmalund tidigt i höstas. Nu väljer hennes två år äldre syster Thea att gå samma väg.

– Jag har tränat med Holmalund ett tag och det har känts väldigt bra. Det är på ett sätt tråkigt att lämna Södra Härene, men jag tror att jag har större chans att utvecklas som spelare i Holmalund. Och jag vill verkligen satsa på fotbollen, säger Thea.

Hon opererade knäet så sent som förra året. Men hon kämpade sig tillbaka och kunde vara med och spela de sista matcherna under hösten.

– Nu känner jag inte av någonting i knäet så det är bara bra.

I Holmalund är tanken att Thea ska träna med Akademin och spela i divison 4. Tränare Mikael Prodér har bara gott att säga om det senaste tillskottet.

– Jag har velat få över henne länge. En jätteduktig innermittfältare med spelsinnet som spetsegenskap, menar Prodér.

Thea och Moa bor i Vårgårda och kommer att pendla tillsammans till Alingsås. Och det finns även tankar på att få känna på division 1-tempo, i alla fall i träning.

– Går det bra i Akademin hoppas jag på att få chansen att träna med A-laget, säger Thea, som skriver på för sin nya klubb under fredagen.

Södra Härene tappar givetvis i slagstyrka när Thea försvinner. Men tränare Peter Andersson är stor nog att se förbi det.

– Thea har väldigt hög kapacitet så detta är rätt steg för henne att ta. Tror vi kan få se henne i division 1 redan i år, säger Andersson.

Lämna en kommentar