ANNONS:
ANNONS:

Tobias tar för sig i sin nya miljö

Ett av försäsongens utropstecken än så länge är Tobias Olausson. 23-åringen, som lämnade Hemsjö för spel i Alingsås IF, har snabbt anpassat sig till division 4-tempo och varit en de genomgående bästa spelarna i grönvit. Snudd på succéartat.
– Visst har det gått bra, men succé vet jag inte, säger Tobias. 

Tobias Olausson

Visst har Tobias Olausson varit dominant i Hemsjö de senaste åren. Men att han skulle ta på sig den nya och större kostymen så fort när han växlade upp karriären kommer kanske som en liten överraskning.

– Jag gick till AIF för att testa bättre träning och se hur mycket jag kunde utvecklas. Och jag känner att jag tagit ett par steg redan, framför allt är jag bättre tränad än tidigare, säger Tobias.

På Byvallen spelade han centralt i banan och det är också mestadels på mittfältet han huserat hittills med Alingsås IF.

– Vill helst spela i mitten men här har jag även gått en del på kanten. Men det har fungerat bra, även om jag kanske inte trodde att det skulle gå så pass bra som det har gjort. Men det har känts bra i Hemsjö de sista åren så jag är inte jätteförvånad heller.

Tobias är en lugn och metodisk spelare, och det högre tempot han utmanas med nu har inte lyckats stressa upp honom.

– Jag har väl alltid varit ganska lugn på planen, kommenterar han, och menar vidare att han efter den här starten hoppas att bli kvar i startelvan fram till premiären.

– Det är klart att man vill spela, det vill man ju alltid.

Hur tror du att ni står er i fyran?

– Har dålig koll på de andra lagen men vi borde absolut vara med på övre halvan.

Men innan serien tuggar igång återstår några matcher. Närmast första slutspelsmatchen i DM mot division 3-laget Borås AIK.

– Det blir nog en tuff match. Men det är sådana man behöver så det ska bli kul att spela på lördag.

Lämna en kommentar