Seger för Holmalund

Holmalunds damer hade spelat fem träningsmatcher innan mötet med Nittorp, samtliga utan vinst. Idag tog man första segern när man på hemmaplan slog gästerna med 1-0, efter mål av Elin Johansson.

Första halvleken slutade mållös men de båda lagen hade möjlighet att ta ledningen. Olivia Sultan och Anna Scavo hade var sitt läge där bollen borde suttit i nät. Moa Edrud i Holmens kasse räddade de skott som gick mot mål.

Farligast läge hade nog Nittorp där bollen träffade ribbans innersida och sedan landade i famnen på Moa. Jämn första halvlek men hemmalaget borde satt någon av sina många chanser.

Andra halvlek fortlöpte som den första, jämn och med chanser åt bägge håll. Moa Edrud räddade ett friläge, som efter dryga sextio minuter var matchens bästa läge. Holmalund hade under matchen flera farliga chanser men skärpan saknades.

Matchens enda mål kom med sju minuter kvar. Antonia Ferm Sandberg spelade fram Elin Johansson som satte bollen i nät. Förarbetet till målet gjordes av Olivia Sultan, som vann bollen i närkamp med målvakten och sedan spelade vidare till Ferm Sandberg. Den sistnämnde bidrog till fler fina framspelningar under matchen och Rosén meddelar att han är inte orolig för målskyttet.

– Vi har inte finslipat på det ännu, säger han med ett leende.

Vinsten mot Nittorp var lagets första den här försäsongen.

– Vi har mött topplag hittills och även idag möter vi ett lag som är obesegrade i år, säger Rosén och fortsätter, jag tycker vi är klassen bättre än dem och det känns skönt.

– För tjejernas skull var det gött med en vinst, det höjer självförtroendet, säger Rosén som berömmer högerbacken Matilda Larsson lite extra.

Matilda, född -99, spelade 90 minuter och skötte sig utmärkt.
– Hon är en modern ytterback och kommer göra ett par matcher i division ett i år, säger en nöjd Rosén.