Tredje raka för Gerdsken

Gerdskens BK har fortfarande full pott. Hemma mot Habo tog man tredje raka fullpoängaren när man vann med 2-1, och drömstarten är ett faktum.
– Vi jobbar väldigt bra för varandra, säger tränare Fredrik Gustafsson.

Ett par timmar före avspark togs beslutet att G-vallens A-plan höll för spel. Visst var den blöt på sina ställen och spelet blev kanske en smula chansartat, men i det stora hela ändå klart duglig för match.

Gerdsken visade gott gry direkt från start och förlade det mesta av spelet på Habos planhalva. Gästerna hade ett par missriktade skott utifrån i den första halvleken, men i övrigt var det en lugn halvek för målvakt Erik Andersson.

Gerdsken hade ett gäng hörnor som blev mer och mindre farliga. Joel Hallenbert nickade över i början av matchen, och just före pausvilan blev en hemmaspelare avblåst för grupp när bollen dansade på mållinjen.

Men GBK spelade sig också till ett gäng möjligheter. Ofta var Fredrik ”Fronken” Johansson inblandad på högerkanten, men när väl avsluten kom var siktet inte rätt inställt. Både Adam Kjellson och Berat Berisha sköt över i bra lägen, och när Gustav Blomgren ropade på straff valde domaren att fria. Därför slutade första halvlek mållös.

I den andra halvleken hade båda lagen lättare att skapa renare och klarare chanser. Den första fick Habo, men Erik Andersson var snabbt ute och räddade närskottet. Istället tog hemmalaget ledningen genom Fredrik Johansson, som nickade in 1-0 på Marco Stuas fina inlägg i andraläget efter en frispark.

Därefter hade Habo ett par vassa möjligheter att kvittera. Erik Andersson klarade ännu ett friläge och hade vid ett tillfälle också hjälp av ribban. Strax efter den ramträffen kom istället 2-0. En bra omställning slutade med att Berat Berisha tog skott från halvrisig vinkel, men bollen tog på ett försvarsben och letade sig in i nät.

Habo repade dock nytt mot och Marcus Krantz omedelbara reducering – som var Anderssons första insläppta mål i seriespelet – gav gästerna nytt hopp om poäng. Samtidigt fick GBK fina ytor att ställa om i, och inhoppande Qendrim Pllana hade ett skott som smet strax utanför stolpen. Även Peter Elmander – som debuterade för gulsvart i dag – hade ett bra läge, medan Habo inte lyckades vaska fram någon het kvitteringschans.

Det slutade därmed med ett nytt gulsvart jubel. Tre matcher har genererat lika många segrar, vilket självfallet måste betraktas som en drömstart.

– Det kan inte bli mycket bättre. Vi sliter verkligen för varandra och det är så klart skönt med den här starten, sa en jublande nöjd Fredrik Gustafsson efter slutsignalen.