ANNONS:
ANNONS:

Trendbrott för VIK

Vårgårda IK ville haft tre poäng mot Stenungsund – och kanske också borde ha fått det. Men nu blev det ändå ett välkommet trendbrott efter 0-0 hemma på Tånga hed.

Vårgårda IK kom till lördagens match mot Stenungsund med fem raka förluster i bagaget. Hemmalaget startade ändå optimistiskt första tio minuterna och Rickard Wartmark fick också matchens första målchans, men skottet gick strax ovanför ribban.

Med kvarten spelad jobbade sig Stenungsund in i matchen allt mer. Lugnt och metodiskt svängde matchbilden över och gästerna kändes tyngre och något farligare. Gustav Kjellström hade ett par hyfsade lägen och även vid en hörna osade det katt framför Camil Altun i VIK-kassen. Men den där sylvassa chansen arbetade inte Stenungsund fram före paus.

Det gjorde inte Vårgårda IK heller. Arbetade fram chansen alltså. Däremot fick Mohammed Abdulrahman ett friläge till skänks efter 40 minuter när mittbackarna i SIF ställde till det för sig. Hårt uppvaktad fick Mommo iväg ett avslut, men bollen smet strax utanför och VIK fick inte ens den hörna som hemmaspelarna skrek efter. 0-0 i paus således.

Efter paus var matchbilden till en början densamma. Men efter en kvart började det öppna upp sig alltmer i det blöta och något chansartiga underlaget. Gustav Kjellström fick ett kanonläge och träffade ribban för Stenungsund innan hemmalaget började skapa chanser. Mommo Abdulrahman hade två-tre skott som målvakten gjorde fina parader på och när Hassan Najafi fick drömläge med sin vänsterfot tog skottet på en försvarare och smet nån halvmeter utanför bortre stolpen.

Sista kvarten gick sedan båda lagen för seger. Mommo fortsatte att skapa oro och samtidigt var Stenungsund på intet sätt ofarligt. Men matchens sista stora – och den allra bästa – skulle bli hemmalagets. Mittfältsstrategen Jocke Engström undvek offsidefällan och blev helt solo med målvakten Franko Skugor. VIK:aren la bollen till rätta, siktade och sköt, men SIF-målvakten klarade till hörna och med det blev han det närmsta en matchvinnare vi hittar i den här matchen.

Noteras ska att Mommo Abdulrahman linkade av i slutminuterna med vad som såg ut att vara en sträckt baksida. Är det allvarligt lär han missa de närmaste mycket viktiga matcherna.