ANNONS:
ANNONS:

Trotjänaren tackar för sig

Från division 5 till division 2. Björn Holmén har varit med på hela resan Annelund har gjort.
Men nu tackar den 34-årige försvarsbjässen för sig.

2011Bjölla

Björn Holmén har varit en del av Annelunds backlinje i 19 år. 1996, när laget var nykomling i division V, kom den då unge mittbacken upp som en del av klubbens gyllene generation. Men den i spetsen har en imponerande klättring genomförts, och divisionerna har avverkats på löpande band. Som bäst nådde den lilla landsortsklubben en femteplats i division II.

– Roligt att ha varit med på hela resan. Men det är lika bra att sluta nu så man inte är med på hela vägen tillbaka också, säger Björn med ett skratt.

Bortsett från ett par månader i Norrby har Björn varit Annelund trogen genom hela karriären. Visst har han haft en del skadebekymmer genom åren, och det är också en skada som till stor del ligger bakom beslutet att lägga upp skorna på hyllan.

– Jag fick en meniskskada i somras så jag missade egentligen hela hösten. Jag känner att det inte är värt att riskera framtida men för att få spela ett par år till, och därför har jag tagit det här beslutet. Sen har jag en dotter och ett jobb som också tar en hel del tid.

Björn berättar att Annelunds andra två veteraner, Stefan Sjöberg och Kristoffer Holmén, tycks köra på även över 2015.

– ”Krille” ska vara assisterande åt Micael (Johansson, tränare) ett år till, och jag har förstått det som att även ”Steve” ska köra. Och det kanske är bra att inte alla vi gamlingar slutar på samma gång, då blir generationsväxlingen svårare att genomföra.

Björn Holmén har givetvis mängder av minnen från sina framgångsrika år i Annelund. Bland annat ett helt koppel av seriesegrar.

– Jag var skadad en hel del det året vi vann trean, så för mig kanske vinsten i fyran på ett sätt var roligare. Sen gick vi till SM-slutspel inomhus vid ett tillfälle, det är också ett roligt minne.

Björn är sedan ett par år tillbaka ledamot i styrelsen och har även en del andra uppgifter i föreningen. Men något mer spel bli det alltså inte.

– Micael har väl inte gett upp än för han ringer och tjatar ibland (skratt). Jag har sagt att jag kan komma ner och träna ibland om knäet håller, men några fler matcher lär det inte bli.

STATISTIK BJÖRN HOLMÈN

A-lagsdebut: 1995
Seriematcher: 320
Seriemål: 47

Lämna en kommentar