Tung höststart för Vårgårda

TV: Vårgårda fick ingen bra start på hösten. Det blev förlust med 3-2 hemma mot Götene efter att gästerna avgjort i slutminuten.
– Tycker det är fruktansvärt orättvist, sa tränare Peo Häggström.

Referatet med Jonas

Gästerna Götene tog ledningen redan efter tio minuter då Christoffer Apell höll sig framme och tryckte in en retur från Niklas Eriksson. Ingen jättetavla, men inte likt VIK-målvakten att vara så frikostig i eget straffområde.

Det målet blev startskottet för en kanonad mot Götenes straffområde. Michael ”Turbo” Andersson hade ett kanonläge i slottet, Karl-Anton Pettersson sköt ett stenhårt skott där Ludvig Andersson stötte returen i målramen. Andersson hade även ett skott mot bortre stolpen som räddades till hörna innan Samuel Andersson skulle få de allra fetaste chansen. Turbo Andersson tog sig förbi målvakten på en djupledsboll och spelade in till Samuel, men på något sätt lyckades anfallaren träffa den försvarare som stod på mållinjen.

Mot slutet av halvleken jämnades chansstatistiken ut något. Bland annat var Patrik Dahlin helt fri mot Niklas Eriksson, men skottet gick utanför stolpen.

I den andra mattades chanserna till antalet, åtminstone till en början. Det dröjde nästan 20 minuter innan Turbo var igenom och sköt ett skott som målvakten räddade till hörna. På den hörnan kom emellertid utjämningen. Jocke Berg valde att slå hörnan snett inåt bakåt, och där mötte Karl-Anton Petterson med en sträckt vrist och satte 1-1 hur snyggt som helst.

Nu var VIK på gång och gick för seger. Adam Borhammar Wahlin hade ett skott i utsidan av burgaveln, men mycket mer än så hann inte hemmalaget skapa innan uppförsbacken var tillbaka. Götenes Patrik Dahlin stack upp på en kontring och lyckades få med sig bollen ända upp till straffområdet där han sköt 1-2.

Då började jakten på kvittering. VIK gick ner på trebackslinje och tryckte tillbaka gästerna, och inbytte Benjamin Hacker hade ett skott i stolpen med fem minuter kvar. Strax därpå blev det stor kalabalik i straffområdet efter en hörna, och det hela slutade med straff och utvisning på en Götenespelare för hands. David Lager satte 2-2 från elva meter, och det fanns några minuter att försöka forcera in ett segermål på.

Den tanken slog dock även Götene. För med ett par minuter kvar lyfte bortalaget upp i samband med en frispark, och Alexander Andersson nådde högst och skarvade in bollen över Niklas Eriksson. Det var en i övrigt mycket bra Ludvig Andersson som ställde till det lite för sig och drog på sig frisparken som föranledde avgörandet.

Tiden var för knapp för att vaska fram någon kvitteringschans av värde utan det blev förlust i höstpremiären för Vårgårda.’

– Trodde vi var på gång där vid 1-1, och att vi skulle ta minst en poäng. Men vi släpper för billiga mål och sätter inte våra chanser. Vi var för dåliga i de avgörande lägena även om vi gör en godkänd match spelmässigt. Detta var en otroligt sur förlust, sa en besviken Peo Häggström.