ANNONS:
ANNONS:

Tung våravslutning för Holmalund

Holmalunds IF inkasserade en tung förlust i våravslutningen. Sävedalen vann med 1-0 på Brogårdsvallen efter att matchens enda mål kommit med cirka fem minuter kvar.
– Tungt att förlora på det sättet, säger Anthon Gustavsson, som kastade in handduken på uppvärmningen efter känningar i knäet.

Referatet med Jonas

Anthons Gustavsson kom inte till spel i kväll.
Anthon Gustavsson kom inte till spel i kväll.

Tolv poäng på tolv matcher. Det är vad Holmalund skrapat ihop under vårsäsongen. De två segermatcherna har kommit på bortaplan, så HIF har alltså inte vunnit på hemmaplan ännu.

– Svårt att säga vad det beror på, känns lite konstigt att vi inte vunnit hemma, säger lagkapten Anthon Gustavsson, som i dag tvingades kliva åt sidan på uppvärmningen.

– Jag fick ont i knäet och jag kände igen känslan från när korsbandet gick av. Det var i samma typ av moment också, även om det inte krasade i knäet på samma sätt. Jag måste kolla upp det de närmsta dagarna, och än vill jag inte måla fan på väggen. Är det något mindre allvarligt kommer ju uppehållet lägligt.

Gustavsson såg matchen från sidan, och berättar om ett duktigt Sävedalen.

– De spelar nog den bästa fotbollen av de lag vi har mött i alla fall. De rullade riktigt fint, även om vi försvarade oss ganska bra och inte släppte till så mycket. Kan tänka mig att det är deras problem, att de inte lyckas omsätta spelet till målchanser.

Det såg ut att hålla till en poäng för Holmalund, som ändå spelade med en man mindre sista delen av matchen efter att Amil Durmic fått två gula kort. Men med några minuter kvar blev ett olyckligt bolltapp upprinnelsen till en spelvändning som slutade med att Sävedalen till slut fick hål på Olof Saarinen.

– Visst, de gör det bra efter att vi tappat bollen. Men egentligen var det en ickesituation tills våran spelare halkade. Tråkigt att förlora på det sättet, då är det bättre om de smäller upp bollen i krysset.

– Men sett till spelet var det rättvist att Sävedalen vann, men å andra sidan är inte fotbollen alltid rättvis så det är klart att det är tungt, säger Anthon, som tycker att Holmalund kunde kramat ur fler poäng ur vårsäsongen.

– En tabell ljuger ju aldrig och vi ligger lite skrynkligt till. Men jag tycker ändå att vi är bättre än så här och jag är övertygad om att poängen kommer att trilla in i höst.

I division 4 tog Gerdskens BK emot Skepplanda BTK. Där blev GBK:s Gustav Östermyr matchvinnare när gjorde matchens enda mål. Kvällens sista match spelade Alingsås IF borta mot Gällstad. Där reducerade Jocke Larsson Gällstads ledning till 2-1 mitt i den andra halvleken, och med cirka tio kvar utjämnade Rickard Hedberg till 2-2. Trots det blev det inga poäng för AIF då Gällstad avgjorde med bara ett par minuter kvar.

Gustav Östermyr blev matchvinnare för Gerdskens BK.
Gustav Östermyr blev matchvinnare för Gerdskens BK.

Lämna en kommentar