ANNONS:
ANNONS:

Upp och ner för våra lag

I dag kan vi summera ett helt gäng av våra lokala serier.

Vi börjar med det positiva. Södra Härenes herrar visade klass när man vann måstematchen borta mot Lödöse/Nygård med hela 5-0. Alexander Asservik var mannen för dagen med fyra baljor, och nu väntar ett välförtjänt kvalspel för SHIF.

…………….

Peo Häggström har hoppat in som headcoach de sista veckorna i ett försök att rädda kvar VIK i division 2. Han höll i träningen i torsdags, tog ut laget till lördagens match och coachade sedan gänget till den första segern sedan premiären i juni. Att säga att Peo fick ordning på försvarsspelet är kanske att ta i med tanke på de fem insläppta målen, men han lyckades åtminstone skapa lite effektivitet och nätrassel framåt. Sex strutar blev det, vilket var en fördubbling av Vårgårdas totalt gjorda antal mål.

Fortfarande under strecket visserligen, och sannolikt krävs det ytterligare poäng för att lösa det här. Men vid förlust hade det i princip varit kört, så än lever hoppet om division 2-spel på Tånga hed även 2021.

…………….

Herrljunga SK svarade för något av årets vändning borta mot Tvärred/Vegby. När 0-3 blev till seger med 5-4 ordnade man kontraktet utan kvalspel, helt utan hjälp från Annelund som torskade sin match mot Borgunda. Nu är HSK och AIF i det närmaste att betrakta som tvillingbröder i Herrljunga kommun då endast ett plusmål skiljer till de grönas fördel.

I samma serie räckte Säven/Hols poäng mot Valtorp till en slutgiltig tredjeplats. Ruskigt bra betalt för en svajig säsong, och kanske är det faktum att det är tolv poäng upp till serieledaren och endast fem ner till kval som ger oss ett mer rättvist betyg på Säven/Hols säsong.

…………….

I herrtrean avslutade Holmalund med klara 6-0 borta mot jumbon IFK Uddevalla. Med det blev de röda bäst i stan med några måls marginal. Stenkullen fick med sig 2-2 från G-vallen och räddade med det en kvalplats, och jag tror inte IFK Falköping skickar någon ”tack för hjälpen-bukett” till Gerdsken för den serieepilogen.

IFK Skövde vann serien efter att ha besegrat Alingsås IF med hela 7-2. Inte helt oväntat efter att AIF säkrat kontraktet förra veckan.

…………….

IK Friscos sejour i division 1 är över. En klar förlust mot Gauthiod innebär att laget får börja om i division 2, och nu börjar jobbet med att hitta en ny tränare efter inhoppet av Börje Hansson. Den klena starten och flera uddamålsförluster blev Friscos fall, och utan att veta några detaljer känns degraderingen som något onödig.

…………….

Alingsås KIK förlorade sin sista seriematch och slutade femma i division 2. Okej för en nykomling, men något sämre än förväntat kan man väl sammanfatta den prestationen med.

I Elitettan har AFC ännu inte den jämnhet som krävs för att slå sig in på topp fem. I lördags blev det förlust med 1-0 mot BP hemma på Mjörnvallen.

…………….

Hemsjös damer tog inte chansen i sista rundan. Förlust innebär att man tvingas kvala för överlevnad i trean och där lottades man i samma grupp som IK Frisco U, Skara FC och Mariestads BoIS U.

…………….

Tvingas kvala sig kvar gör även Mjörn i division 5. Förlust samtidigt som alla andra resultat gick emot innebär en kvalplats på sämre målskillnad än Sexdrega/Lockryd, och det är givetvis oerhört tungt. Nu väntar en trelagsgrupp med Arentorp/Helås och Källby, där Mjörn inleder med match mot Arentorp/Helås kommande helg.

I samma kvalspel lottades Södra Härene mot Våmb och Hedared, och SHIF spelar första matchen borta mot Våmb.

…………….

Degradering utan kvalspel blev det tyvärr för mitt SMSK. Vi fick inte fatt i exallsvenske Alexander Mellqvist som gjorde fyra baljor när Edet vann med 4-2 på Brynet. Tyvärr har vi inte riktigt räckt till under hösten utan tvingas konstatera att klyschan om att en tabell aldrig ljuger stämmer även i det här fallet. Nya tag i sexan nästa år.

…………….

Den snart fulländande tabellsidan hittar ni här.

…………….

Mötet mellan Hemsjö och Östadkulle i sexan tvingades avbrytas vid ställningen 1-1 på grund av skyfall som gjorde Byvallen ospelbar. Känns tveksamt om den matchen slutförs med tanke på tabelläget.

…………….

I veckan som gick avled GBK-ikonen Kent ”Flabbis” Wilson. Han hedrades med en tyst minut inför helgens match, vilket var lika snyggt som självklart. Jag spelade aldrig i GBK och lärde aldrig känna Flabbis, men jag känner igen typen och vet vad hans engagemang betydde för både klubben, laget och spelarna. Vila i frid i GBK-himlen.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar