ANNONS:
ANNONS:

Uppgifter: Spark lägger ner

BK Spark har urvattnats på både spelare och andra krafter som krävs för att driva en förening. Nu har vi uppgifter om att det tråkiga beslutet om att lägga ner klubben är taget. Detta ska officiellt ske på årsmötet om någon vecka.

BK Spark bildades 1974. Men nu talar allt för att klubbens framträdande i Sparbanken Cup i lördags blir det sista. För efter en vinter där man inte lyckats få tag i någon ny tränare och ett helt koppel av tongivande spelare har lämnat laget har klubbledning tvingats ta ett tråkigt beslut. Början till slutet var när tränaren Samuel Thorell lämnade klubben för att bli tränare i Gerdskens BK. Då kom avhoppen från ett gäng spelare, men även styrelsearbetet har hoppat på kryckor en längre tid.

Martin Wahlström är ordförande på pappret, men han har har inte kraft att driva klubben vidare. Det sa han till lokalfotboll.se/0322 för någon vecka sedan.

– Ingen av oss i styrelsen spelar fotboll längre och har dessutom förändrade familjesituationer nu. Så det måste helt enkelt in nytt blod i styrelsen som orkar vara drivande.

De nya krafterna hade varit tvungna att hittas i spelartruppen. Alla spelare som är kvar i truppen har informerats om läget och har fått lite tid på sig att ta ställning till om de vill engagera sig på annat sätt än på planen. Nu är dock den tiden ute och därför läggs nu föreningen ner på det stundande årsmötet.

Spelarna ska ha informerats om beslutet och är fria att söka sig till andra klubbar.

Lämna en kommentar