ANNONS:
ANNONS:

”var inte sugen på korv efter det”

Peo Häggström skriver i dag om alla goa gubbar som förgyller omklädningsrummen runt om i våra lokala klubbar .

Hej på er!

Den här gången tänkte jag skriva lite om omklädningsrummet…

Eller ja, omklädningsrummets betydelse för framgång och utveckling.

Man funderar ju ofta som den fotbollsidiot man är, på vad det är som lockar så enormt med fotbollen. Ju mer jag tänker tillbaka på allt som man varit med om hittills så fastnar jag lite vid sidan av planen. Närmare bestämt i omklädningsrummet.

Många känner nog igen känslan av att stressa från jobbet, dåligt samvete för att man åker hemifrån familjen, allmänt jobbig dag m.m. m.m. Men så kommer man in i omklädningsrummet till lagkamraterna och något händer.

Helt plötsligt släpper all tyngd. Man kommer in i en värld av leenden. Av människor som är där av samma anledning som du och som verkligen kan förstå varför du kliver innanför den där dörren som döljer en lukt som kanske inte är direkt jämförbar med rosor..

Jag tror omklädningsrummet är viktigare än vad de flesta tänker på. Du kommer in till din extrafamilj. Till människor som du springer tills du har blodsmak i munnen för och som gör detsamma för dig. Utan att tveka.

Jag tänker på alla de där speciella spelarna som får ett omklädningsrum att lyfta. Som med en enkel kommentar får dig att skratta och bara vara i stunden.

De där spelarna är så sanslöst viktiga för ett lag.

Jag har många exempel på sådana killar som jag har fått förmånen att vara och spela med under åren.

Jag vill inte nämna alla eftersom jag då är rädd att glömma ngn riktig goding. Men några vill jag ändå nämna:-)

I Herrljunga var vi ett gäng där många bidrog med skratt och vi hade en stämning i omklädningsrummet som var härlig. En kille som gav mig många skratt var Daniel ”Krull” Christensson. Killen var magisk på att vräka ur sig saker utan att tänka på vad han sade innan och det blev fantastisk kul emellanåt.

Han var bara en så genuin person och var rolig utan att anstränga sig en sekund. Det gick så långt att han ett tag hade en egen kolumn på hemsidan som kallades veckans ”Krullis”. Magiskt!

I Annelund var det också helt fantastiskt. Många väldigt jordnära och goa killar och även där fanns det killar som var riktiga ”omkädningsrumslyftare”.

En av de bästa för mig på detta var Johan Bengtsson. Helt makalöst på att ha svar på tal och dra kommentarer som gjorde att jag skrattade så jag knappt kom ut ur omklädningsrummet. Lite kul att Johan var så lugn och tyst på plan och för att sedan vara den killen i omklädningsrummet.

För övrigt så var Johan ett riktigt föredöme på plan. Aldrig sett en kille som kunde få så mycket stryk men aldrig klagade eller skällde på domaren, eller ja, någon gång hände det väl, men verkligen inte ofta. Skulle vara bra att ha fler sådana spelare på planen idag som föredömen för våra unga.

I Vårgårda har vi också en fantastisk stämning och vi har också många killar som lyfter omklädningsrummet. Som tränare i Vårgårda har jag inte varit lika mycket i omklädningsrummet som i de andra klubbarna där jag också var spelare. Men jag har fått en tydlig bild av vilka de där killarna är som får alla att skratta och som får alla att bara njuta av att vara i stunden.

Jag tänkte här nämna en spelare som just nu spelar i Vårgårda IK FK. Vår käre Benjamin Hacker. Fantastisk kille med ungdomar och en genuint snäll grabb. Men ibland är det tur att alla ungdomar inte ser eller hör Benja i omklädningsrummet:-)

Glömmer aldrig när jag kom ned i omklädningsrummet och Benja bjöd på korv med bröd. Vill ni veta mer om det så får ni helt enkelt fråga Benja. Men jag var inte sugen på korv på ett tag det kan jag säga:-)

Ja, det är ju inte bara spelare som kan få stämningen i ett omklädningsrum att lyfta. Jag tänker på alla goa lagledare som jobbar ideellt och alla andra runt lagen som bidrar till att vårt andra hem är ngt som vi alltid vill tillbaka till.

Här kan jag inte låta bli att nämna Annelunds Conny ”Klacken” Andersson. Vi hade många magiska stunder ihop under tiden jag var där. Conny fick mig att skratta så många gånger och han var en stor del i att det alltid var roligt att komma till träningen. Glömmer aldrig när Conny var med oss på ett träningsläger i Kungshamn och han på kvällen, på Smögenbryggan, vid en uttagsautomat hade show för halva Smögen. Har sällan skrattat så mycket. Fantastiskt.

Vill väl bara avsluta med att påminna om vad viktigt omklädningsrummet är för utveckling och framgång. Glada och trygga spelare har större möjlighet att utvecklas och större motivation att kämpa för de andra i laget. Glöm inte heller alla de ideella människorna runt och i omklädningsrummet som gör så mycket för så lite. Uppskatta dem och påminn dem om hur viktiga de är!

Passningar

PeO

FAKTA PEO HÄGGSTRÖM
Födelseår: 1974
Familj: Fru Jennie och barnen William, Isak, Ida och Freyja.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Filipstads FF, Simlångsdalens IK, Alets IK, Laholms FK, Herrljunga SK, Holmalunds IF Dam, Södra Härene IF, Annelunds IF, Vårgårda IK.
Lokal favoritklubb: Vårgårda IK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Sportchef i Vårgårda IK Fotboll.

Lämna en kommentar