ANNONS:
ANNONS:

”Våra förebilder fick oss att vilja bli bättre”

Tove Lorén skriver fokuserar i dag på vikten att ha förebilder i livet, både på och utanför fotbollsplanen.

Även fast flera av de stora internationella ligorna har dragit igång händer det fortfarande mycket på transfermarknaden. Messi till PSG och Ronaldo till United, det är riktiga bomber som jag verkligen inte förutspått. Men visst finns det väl ändå en tjusning i att aldrig riktigt veta vad som försegår under förhandlingar bakom stängda dörrar. Att återigen få se Ronaldo i den röda tröjan är något jag ser fram emot. Han är faktiskt en av anledningarna till att jag började hålla på United en gång i tiden. En annan var såklart att brorsan höll på Chelsea och att jag gjorde allt för att retas.

Mycket kan sägas om Ronaldo, och allt är kanske inte positivt. Men en sak som är säker är att han är riktigt bra på fotboll, och att han verkligen brinner för sporten. Vi minns väl alla bilderna från EM 2016 när Ronaldo tvingas utgå med en knäskada i finalen, men hur han sedan tar över ledarrollen vid sidan och fortsätter styra sina vänner på planen. Vid flera tillfällen sitter känslorna på utsidan och det går tydligt att se hur mycket det betyder för honom.

Vi hade i helgen match hemma på Mjörnvallen. I samband med den matchen hade vi alla spelare en t-shirt med en förebild på under uppvärmning och inmarsch. Detta gjordes i både Elitettan och i Allsvenskan som en manifestation om hur viktigt det är att ha en förebild att se upp till. ”Någon att kika på, inspireras av och härma” var ledorden för evenemanget och det fick mig verkligen att tänka tillbaka på tiden då Ronaldo spelade i United sist…

Ni som känner mig vet att mina spelaregenskaper kanske inte är de som mest liknar Ronaldos, eftersom den enda finten jag kan idag är motläggsfinten. Men jag kan ändå minnas hur vi små knattar som vi var kollade Youtube-klipp på snygga finter och hur vi sedan försökte härma dem ute på skolgården. Vissa gånger slutade det med att man snubblade på bollen och sedan fick plocka småsten ur grusiga sår, men envisheten fick oss att fortsätta och försöka. Jag minns också hur vi innan matcher bestämde vilka fotbollspelare vi skulle vara just den matchen. ”Okej, du kan vara Ronaldo idag, så är jag Messi och du Zlatan”. Det var inte heller helt ovanligt att man drog till med en ”Brolinare” som målgest. Våra förebilder fick oss att vilja bli bättre, och därför håller jag verkligen med de som startade manifestationen om att alla behöver en förebild.

Oavsett som det gäller fotboll eller inte, vi behöver alla någon att se upp till!

FAKTA TOVE LORÈN
Födelseår: 1998.
Familj: Sambo, mor, far och bror.
Bor: Borås.
Klubbar i karriären: Borgstena IF, Bergdalens IK, Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: AFC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Alingsås FC.

Lämna en kommentar