ANNONS:
ANNONS:

VÅRENS MEST POSITIVA

I dag dammar vi av Semesterlistan igen. Vi inleder årets säsong med att lista det mest positiva som hänt under våren.

6 – SK Mjörn
Visserligen fick Mjörn ett par förstärkningar i vintras, men att de skulle haka på i toppen av Varasexan är ändå en överraskning för mig. Bakom suveränen Östadkulle ser det ut att bli en kamp om kvalplatsen där Mjörn i allra högsta grad är inblandat. Bra start för nye tränaren Tobias Brodin.

5 – Alingsås KIK
Ligger tvåa med en match mindre spelad så KIK är i allra högsta grad med och slåss om seriesegern inför hösten. Några rutinerade tjejer ger trygghet till ett till stora delar ungt lag och känslan är att glädjen och utvecklingen ligger först och att resultaten kommer mer om en bonus. Nu kan det hålla ända till division 3.

4 – HIF Akademi
Det unga gardet har gjort en mycket bra debutsäsong i division 2. Att gå från fyran till tvåan på två år kräver utveckling och det har HIF visat både individuellt och som lag. Sjömarken verkar klassen för bra, men i övrigt är det vidöppet i toppen. Att Frisco skulle blanda sig i var mer väntat men Akademin har levererat även den.

3 – Vårgårda IK
Visst, vi trodde väl inte att VIK skulle ramla ur. Men att ta sig an division 2 med den storm som VIK gjort som nykomling är inget annat än imponerande. Nyckelspelarna har levererat men det är ändå laget VIK som gjort det här. Kan offensiven växa till ett större hot även mot topplagen kan det blir en mycket rolig höst på Tånga hed.

2 – Gerdskens BK
Jag tippade att GBK skulle fått ett tufft år i trean med en position runt nedre kvalstrecket. Men så fel jag hade. Redan i premiären när man besegrade Hestrafors med 1-0 slog gulsvart an den ton som inte villa ebba ut på hela våren. Ett vattentätt försvarsspel har varit grunden till framgången och den serieledning man har inför nystarten i slutet på sommaren.

1 – Östadkulle SK
Vilken vår det har varit på Lenavallen. Herrlaget stormar mot femman efter att ha radat upp elva raka segrar i Varasexan och damerna leder sin division 4-serie under semestern. I och med vinsten i seriefinalen har man fem poäng att gå på inför hösten.

För herrarnas del har det inte funnits några frågetecken alls. Seriekollegorna har avverkats en efter en och laget har visat upp en imponerande bredd i truppen. Det finns mycket rutin, en stark fysik och också teknisk finess. Lägg därtill ungdomlig entusiasm så får man ett vinnande koncept. Förresten? Är inte Linus Broberg ett namn som borde kollas upp av större föreningar?

1 svar på ”VÅRENS MEST POSITIVA”

  1. Olle Hedlund i Mjörn. Herregud vilken kung. Kipketer, Bolt, Rybakov och Kanté i samma kropp.

    ”71 % av jordens yta täcks av vatten. Resten täcks av Olle Hedlund.”

    Svara

Lämna en kommentar