ANNONS:
ANNONS:

Vårgårda kvar i divison 2

Vårgårda IK förlorade med 3-2 borta mot Stenungsund. Men trots det kan man glädjas åt en bra höst som räckte till nytt kontrakt i division 2.

Efter en mållös första halvlek i dagens match på Nösnäsvallen tog det fart i den andra. Benjamin Hacker – som byttes in tidigt i andra halvlek – avslutade ett snygg anfall och gjorde 1-0 till VIK. Strax där på lirade Daniel Olafsson fram Ibrahim Alushaj som utökade bortaledningen till 2-0.

Men hemmalaget skulle resa sig. Reduceringen kom per omgående och de sista tio minuterna gjorde Stenungsund ytterligare två mål och vann med andra ord matchen med 3-2.

Trots förlusten säkrade Vårgårda IK kontraktet utan större dramatik i den sista omgången. Förlorarna i det getingboet vi har fått bevittna under hösten blev istället Hisingsbacka och Skoftebyn. De senare tog bara en poäng mot jumbon FBK Karlstad vilket inte räckte för att klättra upp ifrån kvalplatsen. Hisingsbacka å sin sida torskade mot Gauthiod, vilket betyder att deras sejour i tvåan blev ettårig.

Tobias Edenvik kan glädjas åt att uppdraget är slutfört. VIK spelar vidare i division 2.