ANNONS:
ANNONS:

Vass målskytt till Holmalund

Holmalund fortsätter att förstärka truppen inför Elitettan. Senast i raden av nya spelare är Sandra Augustsson, som senast kommer från spel i Elitettan man QBIK.
– Det känns bra det här, säger 22-åringen.

Silly Season

Sandra Augustsson har spelat många år i Skepplanda BTK innan hon i somras värvades av Karlstadlaget QBIK. Hennes tolv mål i division 1 under våren följdes av kontinuerlig speltid i Elitettan, där hon hann med att göra ett mål.

– I början var det lite nerver och jag tycker att jag missade en del bra chanser. Men sen spelade vi inte riktigt ett spel som passar min spelstil, jag gillar att ligga och hugga i djupled men fick inte så mycket att jobba med utan fick ofta hämta mycket boll, säger Sandra om höstsäsongen.

Nu tar hon dock nya tag i Elitettan – med Holmalunds IF.

– Det känns jättebra och det verkar som att Prodér vet om mina kvalitéer i djupled. Och jag är glad att jag får möjlighet att fortsätta spela i Elitettan.

Anfallaren kommer dock inte kunna vara med på varje träningspass med HIF. Detta då hon studerar i Västerås, och också bor där på halvtid.

– Jag har lägenhet i både Ale och Västerås. Planen är att jag ska kunna träna med Holmalund torsdag, fredag och lördag, medan jag bor i Västerås måndag till torsdag. Men snart ska jag ha praktik och då bor jag ännu mer i Ale och sen flyttar jag hem över hela sommaren i maj. Så jag tror att det kommer att fungera bra, faktiskt bättre än i höstas då jag spelade i Karlstad, pluggade i Västerås men ändå var hemma en hel del i Ale, säger Sandra, som kompletterar träningen med kontinuerliga pass med Västerås IK.

– De spelar i ettan så det är bra nivå. Jag har tränat med dem ända sedan jag började plugga i Västerås för ett och ett halvt år sedan.

Vill de inte att du ska spela med dem?

– De frågade en gång i början men jag var ganska tydlig med att jag bara ville träna. Jag trivs egentligen inte så bra i Västerås utan vill bara få klart studierna så att jag kan flytta hem. Och eftersom jag försöker vara hemma så mycket som möjligt kan jag lika gärna spela med ett lag här.

Nu blir det alltså Holmalunds IF för den snabba anfallaren. Men hon kan inte minnas att hon spelat mot HIF under sina år i Skepplanda.

– Jag tror faktiskt inte det. Förra våren var jag utomlands när vi möttes i ettan, men även innan det tror jag inte att jag mött Holmalund.

Lämna en kommentar