ANNONS:
ANNONS:

”Vi är ruskigt sugna”

På lördag gör Vårgårda IK sin historiska premiär i division 2 när man möter Lidköpings FK på bortaplan.
– Klart att det är extra speciellt när det handlar om första matchen någonsin på den här nivån, säger tränare Peo Häggström.

Efter seriesegern i höstas har truppen både breddats och spetsats, och tränarduon Peo Häggström och Stefan Strind har gjort allt för att förbereda spelarna på det som väntar.

– Vi är väldigt nöjda med försäsongen. Dels har vi gjort bra prestationer och dels har vi hunnit med allting vi velat. Lägret i Helsingborg gav de sista pusselbitarna när vi hade mycket tid till fasta situationer och andra detaljer, säger Peo.

Efter genrepet mot Dalstorp i torsdags har VIK uteslutande tränat på naturgräs. Denna vecka är det måndag, onsdgad och torsdag som gäller, allt med fokus på lördagens premiär.

– Vi har scoutat LFK så de sista två träningarna handlar mycket om att förbereda killarna på motståndet och att hålla alla pigga och fräscha.

LFK har fått hem Daniel Nordmark, hur mycket kretsar kring honom i deras spel?
– Nordmark spelar framför backlinjen och de vill ju att det mesta går genom honom, han är ju en otroligt duktig passningsspelare. Sen har de även två kvicka innermittfältare framför honom så de är starka centralt i banan. Däremot tycker vi att de kan få lite svårt i det fysiska spelet eftersom de är ganska unga och lätta i kroppen.

I Vårgårda är alla spelare tillgängliga bortsett från Mohamed Abdulraham.

– Han sträckte sig för drygt två veckor sedan och vi väljer att inte chansa med honom på lördag. I övrigt är alla tillgängliga som det ser ut i nuläget, säger Peo, som menar att startelvan inte är riktigt spikad ännu.

– De sista träningarna kommer att avgöra på några positioner, så jämt är det i truppen. Men självklart har vi en bild av hur det kommer se ut, så nu gäller det att välja utifrån vad som passar bäst mot Lidköping.

Du låter sugen på match?
– Haha, absolut. Vi har verkligen längtat efter den här matchen så det ska bli riktigt roligt att komma igång.

Vi gissar VIK:s startelva
Niklas Eriksson

Karl-Anton Pettersson
David Lager
Jocke Berg
Dardan Ibishi

Isac Spanedal
Daniel Olafsson
Jahid Jawid
Tobias Bayard

Albinot Rexhepi
Jonas Aronsson

Lämna en kommentar