ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Även den här måndagen har vi summerat det gångna fotbollshelgen.

Vårgårda IK har spenderat veckoslutet på Cypern för ett – kan man anta – härligt träningsläger. Väl hemma igen har man nu bara tre veckor på sig att förbereda sig inför seriepremiären. Tänk vad tiden går snabbt varenda försäsong.

……………

Även Holmalund och Alingsås IF var spelledigt i helgen. Gerdsken däremot lirade mot seriekollegan Trollhättans BoIS och där blev det seger med 2-1 efter att gulsvart vänt matchen i slutet. Först talade matchfaktan om att Fronken Johansson gjort båda målet, men det visade sig senare att Axel Skoglund gjorde det ena. Kul för SAIK-förvärvet, men Fronken fortsätter ändå att glöda på försäsongen. Lite skillnad från i fjol då halva vårsäsongen gick innan han var igång fullt ut.

……………

Alingsås FC mötte GBK:s U16 och vann med 3-2. Vad det resultatet säger kan nog ingen analysera skulle jag tro. Kan ärligt säga att jag aldrig riktigt förstått mig på den typen av matcher men något positivt finns det säkert eftersom de då och då dyker upp i spelschemat.

……………

Friscos damer har det fortsatt tungt, i alla fall resultatmässigt. Nu blev det torsk mot Bergdalen med 2-0, vilket betyder att Leif Anderssons gäng fortfarande väntar på årets första seger.

……………

Hemsjö och Mjörn fortsatte på den inslagna vägen när man återigen drog sig mot Göteborg för att hitta träningsmotstånd. Mjörn tog tredje raka när man besegrade Lekstorp och även Hemsjö fick smaka på segerns sötma när man slog Nödinge med klara siffror.

……………

Östadkulles DM-match blev inställd när Åsaka inte fick ihop lag. Bättre gick det för KIK som både spelade och dessutom vann. En viss Jessica Julin deltog och nätade, och lirar hon kontinuerligt är det klart att det är väldigt positivt för division 3-laget.

……………

Södra Härene visade återigen upp en prickfri defensiv och höll nollan även mot Emtunga. Starkt gjort, och nu står man på två raka 1-0-segrar. Även Hemsjö tog andra raka segern och nu väntar gruppfinal mot Toarpsalliansen i sista rundan.

……………

Av våra division 5-lag var en bra helg för både HSK och Annelund som tog var sin seger i DM. Säven/Hol kryssade mot Äspered medan VIK FK fortsätter sitt DM-spel mot Brämhult i morgon tisdag. Seger där och vårt område går fortsatt starkt i distriktsmästerskapet.

……………

Sollebrunn gjorde en bra insats när man höll tätt mot Halvorstorp och dessutom vaskade fram ett antal vassa chanser framåt. Men 0-0 var ändå ett fall framåt för nye tränaren Lennart Lindsttöm. För vårt andra Bjärkegäng – mitt SMSK – var det inte lika målfattigt. Ett brandskattat Upphärad var inte mycket till motstånd och enligt rapporterna var det närmare 20-0 än att Upphärad skulle spräcka nollan. Nu blev det 10-0, vilket får anses som gott nog.

……………

Friscos herrar är nere på gjorde igen efter 0-2 mot Emtunga. Återstår att se om de kan studsa tillbaka kommande helg.

……………

ÖSK:s herrar fortsätter att imponera så smått. Ny seger i helgen, och nu väntar derby mot HSK där vinnaren tar hem gruppen.

……………

Förra veckan gjorde jag två bollpass för första gången på länge. Knäet känns oförskämt bra, även om ljumskar och annat gjort sig påminda en aning. Men det är bara att fortsätta nöta på för att vänja kroppen vid fotboll igen.

……………

På onsdag är årets första avsnitt av Tifosipodden tänkt att spelas in. Då med en kittlande gäst i studion bredvid undertecknad och våran gode vän F. Olsson. Kan bli bra tror jag.

……………

Snart lanserar vi också årets upplaga av Måltjuven. Med andra ord dags att börja fundera över vem du tror kommer ösa in flest mål och samla flest poäng under 2019.

……………

DM-sidan. Påminner återigen om den.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar