ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Vi drar igång även den här måndagen med en liten Bredsida.

Damallsvenskan utökas från 12 till 14 lag inför säsongen 2022. Det betyder att hela tre lag får direktplatser upp från Elitettan under 2021, vilket gör serien extra intressant. Kanske är inte Alingsås FC redan då moget för en topp tre-placering, men känslan är att man aldrig ska säga aldrig.

Givetvis behöver truppbygget gå som smort i vinter för att det ska finnas en rimlig chans till det. Kontraktsförlängningarna har duggat hyfsat tätt den senaste tiden och känslan är att det råder optimism i klubben. Senast i helgen blev Elsa Blomgren och Tove Lorén klara för en ny säsong, och det var givetvis viktiga pjäser. Men som vi varit inne på tidigare behövs truppen breddas innan jag sticker ut hakan och tror på topp tre.

……….

Alingsås KIK har nu gjort klart med ny tränare. Det blir delat ledarskap mellan Mikael Ringvall och Fredric Prodér, och det känns på förhand ganska intressant. Tror också att det är klokt att ha en kvinna med i ledarstaben för att tappa det berömda omklädningsrummet. Den kvinnan blev i det här fallet Antonia Ferm Sandberg – och det valet går inte att klaga på rent fotbollsmässigt.

Seriekollegan Frisco har dock ännu inte presenterat något ny tränare. Inte heller på spelarsidan har det hänt särskilt mycket, men oftast är ju tränaren den biten man vill ha dit först.

……….

Bland våra division 3-lag på herrsidan satsas det nu mycket på hemvändare. Framför allt VIK och GBK har lockat hem ett antal spelare till fadershuset, och det finns givetvis en logik i det. I synnerhet när alla lag huserar i samma serie.

Vi har i vanlig ordning samlat alla klara övergångar på vår silly season-sida.

……….

Jocke Engström blir ett tungt tapp för Vårgårda IK – men ändå väntat att han inte vill lira i trean. Återstår att se hur de övriga stora namnen väljer att göra med sin fotbollsframtid.

……….

Med SMSK-ögon kan jag konstatera att det mycket riktgt blev så att Pontus Ahlin lämnar VIK efter bara en säsong, Men någon hemgång till Brynet blev det inte – utan som förmodat hamnar han istället i Främmestad. Där återförenas han med farsan Jörgen Andersson.

……….

Hörde lite på omvägar att det hettat till lite mellan Vårgårda IK och Gerdskens BK i samband med alla övergångar lagen emellan. Kul med känslor – men inte när känslorna handlar om att ena parten tycker att andra parten missköter sig. Hoppas att det kan redas ut – annars får väl lagen lösa den detaljen på planen framåt vårkanten.

……….

Fyra gästskribenter inför 2021 är klara. Den femte har liksom i fjol visat sig bli ett hinder, men vi tragglar på och hoppas att det löser sig nu i veckan.

……….

På tal om 2021. Nu har Skosalongen, ICA Maxi Alingsås, XL Bygg Vårgårda, XL Bygg Herrljunga, BRA Åkeri AB, Stora Mellby Rör AB och Nordic Wellness bokat sina annonser inför nästa år. Vill ditt företag också vara med? Ta kontakt – det har aldrig varit billigare att annonsera på lokalfotboll.se/0322.

……….

Dm-grupperna inför 2021 är nu spikade och klara och finns under Resultat i huvudmenyn. Klicka där eller här för att spana in vilka ditt lag ska möta.

……….

Förra veckan spelades det in ett nytt avsnitt av Tifosipodden. Vill du lyssna till en halvtimmes tjat om lokal fotboll ska du ratta mig och Olsson.

……….

I helgen ramlade det in en rekordstor engångsbetalning till 0322-kassan. Stort tack både för den och till er som valt att varje månad lägga en liten slant.

……….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar