ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Sportlov för vissa. Men vi vanliga dödliga kör i gång en vanlig måndag med en vanlig Bredsida.

Några träningsmatcher blev det inte den gångna helgen. Alingsås FC skulle ha mött Bergdalen men då Boråslaget inte räknas som elitlag (endast allsvenskan och Elitettan) var matchen tvungen att ställas in. AFC premiärspelar istället kommande helg mot seriekollegan Lidköpings FK.

Nästa datum att hålla koll på för oss amatörer är 21 februari. Då löper det nuvarande förbudet mot träningsmatcher ut.

……………

Gerdsken har drabbats av två tunga knäskador. Albin Durguti, som hade problem redan i höstas, har nu vridit till sitt knä igen och korsbandet är dessvärre helt av. Operation och rehab där med andra ord. Näste man att skada sig var Simon Preissler som också han vred till knäet på träning. Ingen diagnos fastställd där, men det är ju alltid vanskligt med knäskador. Så klart riktigt trist på alla sätt.

……………

Östadkulle presenterade i veckan två exholmalundare i truppen. Pontus Sturebäck och Gustav Gustafsson har blivit gulsvarta och den förstnämnda känner jag igen som en ettrig, aggressiv försvarsspelare. Gustafsson är däremot en ny bekantskap för mig, men gissningsvis är det fina förstärkningar för ÖSK.

……………

Vårgårda IK presenterade i veckan två tunga kontraktsförlängningar. Visserligen kanske datumet hintar om att VIK inte var drömklubben att spela i för varken Daniel Sijan eller Shkelqim Krasniqi. Men att duon har kritat på bevisar ännu en gång att VIK har lyckats skapa en miljö där spelare trivs och har blivit ett naturligt val  för spelare som inte erbjuds kontrakt på högre nivå.

Både Sijan och Krasniqi har erfarenhet från Superettan och även om fjolåret i division 2 inte var särskilt lyckat för någon av dem är det givetvis två oerhört starka kort i en division 3-trupp. Tillsammans med namn som Patrick Dyrestam och Hassan Najafi som också förlängt har VIK förutsättningar för att sikta ganska högt upp i tabellen. Kanske till och med allra överst?

……………

Alingsås FC har knutit till sig Anna Larsson från Skoftebyns IF. Mittfältaren/försvararen kallades ”Trestadsområdets bästa damspelare” av exlokalfotbollsbloggaren Martin Ahlin, så vi kan nog landa i att detta är en fin förstärkning för AFC. För övrigt säger AFC-tränare Lars-Petter Björk till  Alingsås Tidning att det fortfarande inte löst sig med Taylor Townsend, men att klubben arbetar på att få allt klart med amerikanskan.

……………

Alingsås FC och Alingsås IF är på väg att utöka sitt samarbete ytterligare. I veckan deklarerades att de båda klubbarna ska starta en utredning för att starta en gemensam flickverksamhet på Mjörnvallen. Tycks inte vara någon panik med projektet utan det ska få ta sin tid att bygga upp nånting som håller över tid, så det ska bli intressant följa hur det ter sig framöver.

……………

Häras damer har landat ännu en spelare från Alingsås KIK. Nu handlar det om Julia Hernvall som förstärker division 4-laget.

……………

Spelordningarna börjar komma allt fler. Nu senast var det damernas division 2 och 3 samt herrarnas division 5 som dök upp, och snart trillar nog även herrsexan in. Det betyder också att tabellsidan för 2021 börjar ta form, och du kan redan nu spana in den om du känner dig het på gröten.

……………

Albin Gashi nätade för Norrby i helgen och det är ingen vild gissning att han under 2021 kan skava till sig mer speltid i Superettan. Kul i så fall.

……………

För egen del börjar det svida så smått i fotbollstarmen. Första träningen kommer gissningsvis närmare och närmare, men med den här bitande kylan har det hittills räckt med två konstgräspass i veckan med Bjärke P11/P13. Men snart ska jag nog vara mogen för att addera ytterligare ett besök på Nya Bjärkevi.

……………

Nu har alla fem gästskribenter levererat sin första text. Måste säga att första varvet varit otrolig bra och vi lär ha ett fortsatt intressant 2021 framför oss med den här kvintetten. På onsdag är det dags för Niklas Andersson att starta andra rundan med en GBK-anknuten text.

På tal om gästskribenter så har jag ännu inte kunnat tacka av fjolårets fem – lika vassa – leverantörer. Pandemin har omöjliggjort restaurangbesök en längre tid, men givetvis ska vi lösa det så snart tillfälle ges.

……………

Arbetet med att sälja in matchannonser inför 2021 pågår som bäst. Hittills har Gerdskens BK, Alingsås IF, Alingsås FC, Herrljunga SK, Annelunds IF och Säven/Hol tecknat sitt traditionella säsongsabonnemang. Vill din klubb vara med är det bara att hojta till på något sätt.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar