ANNONS:
ANNONS:

Vi drar på träningsläger

Träningsläger hör våren till. När denna text publiceras befinner jag mig på min form av träningsläger för att orka med sen när säsongen drar igång på allvar.

Mitt första träningsläger gick av stapeln 1998. Stora Mellby SK:s seniortrupp åkte till Båstad för en helg och det var både fotboll och fest på programmet. Mest fest kanske, även om jag som rookie höll mig i skinnet helt enligt föräldrarnas förmaningar.

………………..

Sedan dess har det blivit ett helt gäng av resor tillsammans med mina lag. Med Vårgårda var jag i Landskrona och spelade träningsmatch mot Skogens IF med en viss Glenn Hysén i laget. I Holmalund har jag kilats in en kylig vårhelg i Tanumshede och jag har även varit med och kilat in nya juniorer i några omgångar. En rolig grej som hände vi något tillfälle var när Holmalunds spelskicklige mittfältare Magnus Karlsson visade sig vara en lika skicklig imitatör. Framför allt hans Henke Larsson och Tommy Söderberg drog ner många skratt vill jag minnas.

………………..

Det är alltid något speciellt i luften när det vankas träningsläger. Ofta har våren börjat göra sig påmind och förr i tiden blev det också ofta ett byte från grus till gräs när man åkte söderut. Nu när man kör konstgräs hela vintern försvinner det bytet, men träningslägret blir ändå ett kvitto på att försäsongen lider mot sitt slut och att spelet om poäng närmar sig allt mer. Bara det gör att humöret ofta är på topp och gruppen svetsas samman än mer av några dagar tillsammans på resande fot.

………………..

Mitt senaste träningsläger var med SMSK 2015, vilket också var senaste året jag tränade min moderklubb. Sedan dess har mina läger bytt skepnad. Spelartruppen är utbytt mot familjen och träningarna är utbytta mot andra aktiviteter. Numera blir resorna också en möjlighet att släppa på tyglarna runt den lokala fotbollen och den här bloggen. Både avsiktligt och oavsiktligt lever jag med den i tankarna en stor del av dygnets timmar och även om både jag och familjen har vant sig vid den vardagen behövs det ett litet break emellanåt.

………………..

Därför handlar den här Bredsidan inte om den gångna fotbollshelgen. Beroende på wifi och annat här på hotellet i Egypten är det möjligt att jag inte har kunnat hålla mig från sociala medier för att kika hur det gick i helgens matcher, men särskilt mycket mer än så blir det nog inte. Istället kör vi poolhäng, strandhäng, trerätters och kvalitetstid med de allra närmaste. Allt för att ha pigga ben och ett ruskigt sug efter fotboll när det hela drar igång i etapper under april månad.

………………..

Allra först ut med att spela seriepremiär av våra lokala lag är Vårgårda IK i division 2. Efter det hakar de övriga på enligt följande:

7/4
Vänersborgs FK – Vårgårda IK (H2)

13/4
Tidaholms GoIF – Holmalunds IF (H3)
Brämhults IK – Alingsås IF (H4)

14/4
Gerdskens BK – Trollhättans BoIS (H3)
Fristad/Borgstena/Sparsör – AFC Akademi (D2)
Frisco – Falköpings KIK (D2)

15/4
Alingsås FC – IK Rössö (D1)

19/4
Borås AIK – Herrljunga SK (H5)

20/4
Nossebro IF – Vårgårda IK FK (H5)
Frisco – Tråvad/Larv (H6)
Södra Härene – Tomten (H6)
Sjövik – Mjörn (H6)
SAIK/SMSK – Ulricehamn (D3)

21/4
Sollebrunn – Byttorp (H5)
Säven/Hol – Vedum (H5)
Kinnarp/Slutarp – Annelund (H6)
Lödöse/Nygård – Stora Mellby (H6)
Hjärtum – Långared (H6)
Hemsjö – Vänersborgs IF (D3)

22/4
Östadkulle – Bergdalen (H5)
Hemsjö – Töllsjö (H6)
Göta – Alingsås KIK (D3)

25/4
Jung/Kvänum – Södra Härene (D4)

29/4
Östadkulle – Sjuntorp (D4)

Klicka här för att se fullständiga tabeller för 2018.

Lämna en kommentar