ANNONS:
ANNONS:

Vi går mot avgörande derby

I den här Bredsidan blandar vi som vanligt högt och lågt från den gångna fotbollshelgen. Mest fokus blir det dock på det drama som utspelar sig i mellersta trean.

Efter en lördag på jobbet stressade jag till Alingsås för att se andra halvan av derbyt på Mjörnvallen. Kom lagom till att se Andreas Johansson nicka in 2-1 efter en halvtimma, och från den händelsen och framåt tycker jag att AIF vann helt rättvist. Kristofer Profozic hade ett kanonläge till 2-2 strax innan paus, och med facit i hand var nog det den stora chansen för GBK att göra match av det.

Nu kunde AIF spela utan större risktagningar. Bara ligga rätt och ställa om på Andreas Johansson och Oliver Östlind, som båda två spelade med stort självförtroende. Den duon kunde också avgöra det hela och dessutom förbättra grönvitts målskillnad inför den dramatiska sista omgången.

Holmalunds målskillnad fick sig en rejäl törn via 6-2 i arslet mot IFK Skövde. Nu blir det en helt avgörande match mellan HIF och AIF på söndag där vinnaren inte åker ur, och också ha stor möjlighet att slippa kvala. Förloraren av derbyt åker sannolikt ur, medan AIF ryker även vid kryss om inte Gnosjö får storstryk av Råslätt. Senare i veckan får vi försöka att hinna med att ge er alla förutsättningar inför ett av de mest dramatiska Alingsåsderbyna på många år.

För Gerdskens del innebar förlusten att chansen till serieseger nu är borta. Råslätt spelade hem guldet på söndagen, men i och med att Tidaholm kammade noll är GBK kvar på kvalplats. Nu gäller det bara att ta fler poäng i sista omgången än vad Tidaholm gör för att få förlängd säsong.

……………..

Hemsjö spelade i praktiken bort Mjörn från kvalplatsen redan i torsdags när man tog årets andra derbyseger. Mjörn lyckades dock ladda om och besegra Spark på söndagen men Tråvad/Larv kunde säkra kvalplatsen via seger mot EFFK. Nu är alltså all dramatik borta i Varasexan inför sista rundan.

……………..

Holmalund åkte till Västerås och förlorade med 1-0 och är nu bara två poäng från nedflyttning. På lördag samlar HIF sponsorer och andra intressenter för att presentera den nya elitklubben som ska ta oss in i framtiden. Det hade onekligen passat med ett trendbrott i den till presentationen tillhörande matchen mot Umeå. Annars riskerar elitsatsningen att tvingas ta den långa vägen via division 1.

……………..

Annelund torskade med 1-0 i ödesmatchen mot Tvärred/Vegby. Det i kombination med att HSK besegrade Grolanda och att Hössna/Timmele vann sin match betyder att AIF är klart för kvalspel. HSK har däremot säkrat sitt kontrakt, och hattrickhjälte mot Grolanda blev Alexander Johansson.

……………..

Vilket lag som blir bäst i trakten i mellersta femman får vi vänta en vecka med att slå fast. Både Säven/Hol och VIK FK tog stabila segrar i helgen, och kanske att FK:s vinst mot Brämhult imponerar mest.

……………..

Det som i praktiken blev klart förra helgen är nu även klart i teorin. Sollebrunns AIK spelar i division 5 även 2018. Lägg därtill att SAIK/SMSK tog hela 19 poäng i division 3 så har det varit en riktigt fin säsong på Nya Bjärkevi.

……………..

Hemsjö tog en viktig seger mot Mariedal och säkrade därmed åttondeplatsen. Nu blir det en oviss väntan på besked om det räcker till nytt kontrakt eller inte. Malin Wikberger var hattrickhjälte i den fajten.

……………..

Vårgårda räckte inte till mot Karlstad BK. Väntat, men tråkigt att det går så tungt för VIK just nu.

……………..

Södra Härene fortsätter att imponera. Mot Emtunga kom en ny seger efter bland annat två baljor från Albin Andersson, som för övrigt en oerhört viktig kugge i SHIF.

……………..

Östadkulle fick ingen hjälp av Sjuntorp. Göta/Ljungskile/Ödsmål vann sista matchen och därmed även serien. För ÖSK blir det till att ladda om för kval.

……………..

Christoffer Krabbe och Linnea Axede smällde in fyra bollar var i helgen. Det kan man kalla mål-FYR-verkeri. Om man vill alltså. Men allra värst i målväg var Hemsjös Anton Andersson som hittade rätt hela fem gånger mot Frisco/Hudene.

……………..

Ett par serier är färdigspelade. Några har en omgång kvar och några få fortsätter ytterligare ett par veckor. Det kan ändå vara dags att kika på de här kvalförutsättningarna för att se vad som eventuellt väntar runt hörnet. Annelund och Östadkulle är alltså redan klara för kval.

……………..

Det är också läge att kika in tabellsidan. Den kan man i princip inte få för mycket av den här tiden på året.

……………..

Jag har nu provat att jogga med mitt sargade högerben. Det går skapligt, men smärtan efteråt hintar om att något kan vara trasigt i knäet. Så är det någon av er läsare som precis köpt en ny magnetröntgen och behöver ett knä att prova maskinen på är det bara att slå en signal.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar