ANNONS:
ANNONS:

”Vi har gott om allroundspelare”

Hanna Cervin skriver i dag om hennes väg till mittbacksplatsen om årets efterlängtade premiär.

Det är inte helt lätt att gå på gräs igen efter fem månader på konstgräs. Bollen studsar som den vill, rullar inte lika snabbt, det suger i vaderna och alla skyller ett felpass på just gräset. Det är däremot en härlig känsla att få komma in i lagets alldeles egna omklädningsrum igen. Där finns så mycket minnen och känslor. Där har det gråtits, bandagerats och firats. Några få namn i omklädningsrummet är borttagna, några nya är uppsatta och på galgen hänger matchstället som jag om några dagar äntligen kommer få dra på mig.

Under de senaste åren har jag har lärt mig mycket om mig själv tack vare fotbollen, mina styrkor och svagheter, både utanför och på planen. Jag har alltid trott att jag varit en typisk anfallare och har aldrig tidigare satt min fot i backlinjen. Det var under min första säsong i Hemsjö, när vi åkte på match med endast en avbytare, som det blev ändring på det. En bit in i matchen var skadan framme och vi behövde ändra om, desperata tider kräver desperata åtgärder och jag fick sluta upp som mittback. Där och då var det bara att gilla läget. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra som mittback och jag minns att jag bara ville att matchen skulle ta slut.

Därefter spelade jag mittback i princip resten av säsongen. Under den första delen av säsongen hade vi inte några tränare att få tips ifrån, så det blev att kolla Youtube-klipp inför matcherna. Jag skulle inte vilja säga att jag har ett absolut gehör men det hjälpte mig en hel del.

Det finns många nackdelar men även några fördelar med att ha en tunn trupp. Vi har gott om allroundspelare, tack vare att vi behöver anpassa laguppställningen efter dagsformen på truppen och att ytterst få i laget har en fast position.

En stark insats förra säsongen var när en av våra innermittfältare, Hanna Berg, gladeligen och utan konstigheter ställde sig i mål sista kvarten mot Sollebrunn utan att släppa in något mål. Det var visserligen endast ett avslut mot mål under den kvarten och den bollen gick utanför men det säger ändå en hel del om mångsidigheten och flexibiliteten i laget. Förra säsongens kvalspel inleddes med straffläggning och då ställde sig vår kapten Elin Larsson mellan stolparna och stod kvar under hela matchen. Imponerande på många sätt och det kan tilläggas att vi vann den matchen, men tryggast är det dock med Andersson i mål.

Snart är det äntligen dags för avsparken laget väntat på hela våren.

FAKTA HANNA CERVIN
Födelseår: 1994.
Familj: Mamma, pappa, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Långared BoIS, Vårgårda IK, Holmalund IF, Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Hemsjö IF.

Lämna en kommentar