ANNONS:
ANNONS:

Vi kliver in i matchperioden

Januari är avslutad, och nu kliver försäsongen in i nästa fas för många lokala lag.

De första veckorna i ekorrhjulet är nu avklarade. Det betyder att allt fler lag drar igång träningsmatchandet. Vårgårda IK var först ut med en fajt redan för en dryg vecka sedan när man slog Angered med 1-0 sedan Muhammed Amin avgjort det hela på straff.

I den gångna helgen var det dags för Alingsås KIK att dra på sig matchtröjorna. Dubbelmöte med Jenny Holm-tränade Hisingsbacka stod på menyn, och det blev en förlust och vinst för alingsåsarna. Linnea Ström presenterade sig direkt i den blå tröjan när hon gjorde två av målen i 4-1-segern där också Jessica Julin och Elin Larsson nätade. I den andra matchen – som Hisingsbacka vann med 4-2 – svarade Klara Bergman och Jennie Wennergren för målen.

Redan på lördag är det dags för årets första lokala derby när Gerdskens BK och Vårgårda IK möts på G-vallen. Efter det rullar de lokala lagen igång med träningsmatcher ett efter ett innan det är dags för gruppspelet i DM i början av mars. Ni har väl inte missat att vi bjuder på alla lokala grupper här. 

………………….

Isac Spanedal till Qviding ser jag som ett stort tapp för Vårgårda IK. Skulle inte förvåna mig om Peo Häggström kikar på offensiva alternativ som ”blir över” när Superettan och division 1 satt sina trupper. Känslan är att det skulle behövas något mer nytt för att spetsa truppen för att inte gå minus den här vintern.

………………….

I veckan som gick presenterade vi flera spelordningar för årets lokala serier. En härlig tid när man får ett datum och en motståndare att fokusera på under vinterträningen.

………………….

Kenneth Ohlsson levererade sin första krönika i onsdags. Den här veckan är det dags för Malin Rosén att debutera, och hon gör det med ett högaktuellt ämne i Alingsås fotbollklubbar. Håll utkik på onsdag, lyder mitt råd.

………………….

I går var jag med och representerade SMSK när Tifosi fotade de nya klubbkläderna. Åkte med som förälder när grabben skulle visa upp ungdomarnas nya kläder, och åkte då på att visa upp seniorlagets nya ställ. Samma öde drabbade även Stefan Sjöberg, då inte heller Annelunds IF lyckades få nån ”riktig” senior att ställa upp. Kul att träffa Steve, och som vanligt var det inte långt till vare sig gliringar eller skratt.

………………….

När jag var färsk i seniorlagssammanhang på 1990-talet tog jag cykeln fram till affären i Stora Mellby för att se om jag fanns med i helgens laguppställningar. Hade Rolf och Dan med mig i B-laget?  Eller hade Janne och Georg rent av skrivit upp mitt namn på listan med veckans A-lagsspelare? Detta var före grupp-sms:ens och hemsidornas tid, så den lilla lappen på den lilla tavlan mitt i den lilla byn gällde som kallelse inför matcherna.

Nu är året 2020 och i går laddade jag ner den app som SMSK:s A-trupp numera använder sig av. Där kan man få information om allt möjligt, se årets kalender och meddela om man ämnar närvara på kommande träning eller ej. Har inte förstått hela appen än, men jag antar att det finns kvällskurser för sånt.

………………….

Flera lag har nu bokat in sina matchannonser inför 2020. Vill ditt lag hänga med är det bara att hojta till!

………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar