ANNONS:
ANNONS:

VI LISTAR HELGENS HETASTE MATCHER

Nu rullar även alla damserier igång och det finns ett helt gäng med matcher att välja mellan. Vi har även den här veckan fastnat för några matcher som sticker ut lite extra.

HH

Alingsås IF – Gällstads FK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Hur påverkar 0-5 i premiären Per Krantz och hans mannar? Har 1-0 mot Töllsjö i DM sparkat självförtroendet rätt? Flyttas Andreas Glännbro ner för att stadga upp försvaret i väntan på Christian Wiewegs comeback? Frågorna är många, och senare i kväll kanske vi fått svaren på några av dem. Jag tror i alla fall att AIF sätter försvarsspelet främst i den här matchen för att hitta rätt energi igen.
Tips: 1-1.

Byttorp/Kronäng – HIF Akademi
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: HIF Akademi är lokalt sett den största favoriten att ta hem sin serie. Och vad ska kunna stoppa den ”Röda Armén, som de kallar sig själva? Mikael Prodér förfogar över en ung och träningsvillig trupp, och även om några namn flyttats upp till A-truppen blir det seger här.
Tips: 1-5.

Vårgårda IK – Lerums IS
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Vårgårda bör nog ha med sig poäng här om grabbarna på Tånga hed ska bli ett topplag i år. Och efter sen homogena insatsen i DM i veckan tror jag att VIK är redo att ta en trea. Visserligen har Lerum ett par spetsspelare (exempelvis Henrik Forsberg som nätade i premiären), men jag tror att Peo Häggströms gäng är bättre tränat och har möjlighet att helt enkelt springa ifrån Lerum.
Tips: 3-1.

Annelunds IF – Kinna
Serie. Division 4 södra.
Kommentar: Annelund svarade för en helgjuten insats i premiären medan topptippade Kinna ”bara” fick en poäng hemma mot nykomlingen Skepplanda. Hemma på Centret är AIF av tradition mycket svårspelade, och vi tror att Kinna får fortsätta vänta på första segern.
Tips: 2-2.

Äspereds IF – IK Frisco
Serie: Division 2 södra.
Kommentar: Ett högintressant Frisco kliver in i årets seriespel som en kandidat till en topplacering. Borta mot Äspered tror vi laget får den starten som krävs för direkt sätta sig i respekt hos seriekollegorna.
Tips: 0-3.

Råda BK – Herrljunga SK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Råda har förstärkt å det grövsta i vinter och är en av de absoluta favoriterna att ta hem den här serien. Min kollega Jesper Bankemyhr, som lirar i Råda, kunde också räkna in en bortaseger inför 714 (!) åskådare mot Örslösa/Söne i premiären, medan HSK vann mot Tråvad/Larv. Detta blir på ett sätt det ultimata testet om för Leif Anderssons mannar. Seger här och HSK är i toppen för att stanna, men jag tror emmelertid på en hedersam förlust.
Tips: 3-1

Fotnot
För att spana in alla helgens matcher klickar du på MATCHER IDAG i huvudmenyn ovan. Du kan också välja RESULTAT och TABELLER 2015 för att välja att kika extra på en specifik serie.

Lämna en kommentar