ANNONS:
ANNONS:

Vi sammanfattar veckan

Vi sammanfattar den gångna veckan med en liten Bredsida.

I helgen spelades Knallen Cup i Borås. Där imponerade Gerdsken när man spelade sig ända fram till final. Där vann dock Limmared med matchens enda mål, men ändå en fin andraplats för GBK. På damsidan deltog Hemsjö som enda lokala lag. De lyckades inte ta sig vidare från gruppspelet, trots att de klarade 0-0 mot Hovås/Billdal som sedermera vann hela turneringen.

…………..

Förra veckan skrev AT om att Gerdskens Filip Larsson uppvaktats av Vårgårda IK. Ingen skräll att VIK kontaktat honom, men senaste nytt från den ”affären” är att Larsson tackat nej och kör på i GBK även 2019. Viktigt för Gerdsken, som enligt AT även haft ett par sollebrunnare på provträning. Mina Bjärketentakler indikerar emellertid att GBK inte skött det hela särskilt snyggt genom att kontakta SAIK, men eftersom detta är obemötta andrahandsuppgifter ska vi inte dra för stora slutsatser.

…………..

Alingsås IF har förstärkt med en ny anfallare i Skepplandas Robin Andersson. ”Han är för jävligt alltså”, var Lasse Samuelssons ord om honom. Antar att betoningen på citatat ska vara positivt eftersom Samuelsson nu ordnat med Anderssons underskrift.

På tal om AIF har två spelare också lämnat. Johan Bernersjö (tidigare Eriksson) måste eventuellt sluta på grund av knäproblem, men det är väl inte en alltför vågad gissning att han återvänder till Säven/Hol om kroppen håller för fortsatt spel.

Anton Lennde lämnar också Mjörnvallen efter ett år. Skador förstörde hösten för honom, och i det stora hela var konkurrensen kanske aningen för tuff. I alla fall om han endast sågs som ett alternativ i backlinjen, som ofta bara bestod av tre spelare. Men, men, ett fint nyförvärv för SMSK blir han alla gånger.

…………..

När vi ändå är inne på Bjärke och SMSK så snackas det mycket om att Stora Mellby har något på gång till nästa år. Truppen har redan breddats och spetsats, och det ryktas om att fler spelare är på gång. I ett Bjärkeperspektiv gäller det då att som SMSK-anhängare behålla ödmjukheten och inse att det kan svänga snabbt. För några år sedan var det uppåt i SAIK när SMSK hade en downperiod, och nu talar en del för att det kan bli omvända roller 2019. Men som sagt, det kan svänga snabbt på små orter där återväxten är långt ifrån konstant.

…………..

Per Krantz är tillbaka på tränarbänken när han tar över Säven/Hol för tredje gången i sin karriär. Tror det kan vara ett bra namn för att få den allt mer erfarna och rutinerade truppen att dra åt samma håll och göra resultat. För säga vad man vill om Per Krantz, men han har vunnit serier i både Säven/Hol, Östadkulle och Alingsås IF, och får nog betraktas som en ganska van vinnare ur det perspektivet.

…………..

Daniel Andersson – som jag lirade med i Vårgårda IK 1999 – tar över som tränare i Södra Härene. David Andersson tackade för sig tidigare i höstas, men nu är alltså hans kusin klar som efterträdare. Det kan nog bli ganska bra.

…………..

Starkt av FC Trollhättan att ta den bökiga vägen via kval till division 1. Det betyder att både FCT och Karlstad BK försvinner från VIK:s serie till 2019. En inte alltför vågad gissning är att Grebbestad – som åkte ur ettan i år – blir ett av lagen som ersätter.

…………..

På lördag är det dags för fotbollsgala i Estrad Alingsås. Efter att ha missat fjolårets gala på grund av barnafödande ska undertecknad dit tillsammans med poddkompis Fredrik Olsson.

…………..

I går avslutades höstens kabaréprojekt som jag varit en del av. Tre föreställningar blev det totalt, men nu kan vi lägga undan peruker och glasögon för att fokusera på annat. Bland annat ska ju en julkalender produceras, för 1 december lär väl som vanligt dyka upp snabbare än man anar.

…………..

Fortsätt gärna att komma med tips till silly season-sidan. Kul om den kan vara så aktuell som möjligt. Men visst har frimånaden varit ganska lugn hittills?

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar