ANNONS:
ANNONS:

"Vi ska försöka lösa det här"

I dag hoppade Andreas Kjellström av som tränare i FC Alingsås. Det kom som en chock för Ibis Ramadanovic, som är både ordförande spelare och lagkapten i klubben.
– Han har inte hintat någonting, säger Ibis.

Ibis Ramadanovic.
Ibis Ramadanovic.

FC Alingsås har inte gått så bra i division 5 som de själva och kanske många andra trodde. I går blev det förlust mot Vårgårda IK FK med 4-2 och i dag kom beskedet att Andreas Kjellström hoppar av uppdraget.

– Han har inte hintat någonting så det kom som en överraskning, säger Ibis.

Kan det ha att göra med era tre röda kort mot Vårgårda?
– Det kan jag inte tänka mig. Tror det är andra saker i Andreas liv som fått honom att ta beslutet.

Hur FC Alingsås löser tränarfrågan är ännu oklart. Ett tydligt spår är dock att assisterande tränaren Frank Terkowski tar över huvudansvaret.

– Frank vill köra på men vi ska prata med allihopa, både i styrelsen och inom laget. Sen får vi se hur vi väljer att göra, säger Ibis, som också berättar att Kjellström kan få andra uppgifter i klubben.

– Vi vill gärna ha kvar honom i föreningen så han kan exempelvis få administrativa uppgifter.

FC Alingsås är nästjumbo i femman och på lördag spelas en ödesmatch mot Äspered.

– Vi ska försöka flytta den matchen för att få mer tid på oss att få ordning på organisationen runt laget. Jag hoppas att det ska gå.

Ibis var en av de tre spelare som blev utvisad i går. De övriga var Birkan Ramandanovic och Ferdi Selimi.

– Vi har verkligen skärpt oss och det är inte alls lika många kort för tjafs längre. Men tyvärr har vi alla domare emot oss hela tiden, så var det även förra året. I går blev det för mycket solklara domslut som gick emot oss och då tappade vi det. Tycker egentligen inte att det är så konstigt, även om det så klart inte är bra, säger Ibis, som ändå tycker att FC spelat bra i många matcher.

– Det tycker jag absolut. Många gånger har vi åkt dit på att vi inte gjort mål på våra chanser. Vi har varit nonchalanta och försökt chippa i friläge istället för att sätta dit bollen.

5 svar på ”"Vi ska försöka lösa det här"”

  1. Om man som förening eller spelare har en historik som gör att man själv upplever att man får domslut emot sig så bör man ju rimligtvis anstränga sig 100% att hålla huvudet kallt och inte ge sig in i konfrontationer med domare och motspelare. Man borde istället försöka bevisa att andras fördomar är felaktiga. Att falla in i gamla dåliga mönster bekräftar ju att det finns problem med disciplin och impulskontroll. Det blir allt svårare som utomstående att köpa resonemanget om att felet ligger hos domarna.

    Svara
  2. När det gäller denna match så har jag då svårt att förstå vad det var för solklara domslut som gick emot. Bättre domare är svårt att få på denna nivå, tycker att dom skötte sig utmärkt. Kom att tänka på den bästa kommentaren som en domare någonsin sagt -”hade du varit bättre så hade jag inte fått döma dig”.
    Men kämpa på FCA, ni behövs i den lokala fotbollen!

    Svara
  3. With all the respect. Jag förstår att man är skeptisk till ett lag som alltid skyller på domaren och många gånger skyller vi nog på domaren utan att det är befogat, men var ni inte där och såg denna matchen blir det ju svårt för er att säga att det inte stämde denna gången? Själv var jag med och spelade matchen. Jag vill ganska tidigt i matchen sparkad i huvudet och blev liggande på planen medans domaren lät spelet fortgå, då undrar man vad det är som pågår faktiskt…

    Svara
    • @Erik Vi diskuterar onekligen olika frågor. Jag belyser problematiken med enskilda spelare som inte kan hantera sina känslor och impulser när det bär emot. Du hänvisar till situationer i en specifik match.

      Svara

Lämna en kommentar