ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Även den här måndagen sammanfattar det som hänt i den lokala fotbollen.

Alingsås FC fortsätter att göra resultat tvärtemot vad jag tippar i Helgens Hetaste. Förra veckan blev det torsk hemma mot mittenlaget Jitex, men det hindrade inte laget från att skrälla till i Norrland denna helgen. En liten nätt bussresa till Skellefteå satt inte benen värre än att AFC höll nollan mot topplagen Morön, och när då Rebecca Cameras laddade bössan och sköt matchens enda mål en stund före slutet blev det tre poäng med hem till Alingsås. Mycket starkt gjort.

…………

För våra två andra bästa lokala damlag blev det var sitt kryss. Frisco ordnade 3-3 i en svängig match hemma mot Torsby, men det räckte inte till mer än att återigen glida ner under strecket. Den kampen lär fortsätta ända in i kaklet.

Alingsås KIK:s 1-1 borta mot Hisingsbacka är på intet sätt ett katastrofresultat. Men ska man vinna serien är känslan att man behöver vinna den typen av matcher, och därför är det nu tre lag att passera för att ta över förstaplatsen. Det tror jag blir för tufft, helt enkelt.

På tal om Hisingsbacka skrev jag i fredags att de tränas av exholmalundaren Jenny Holm. Så är inte fallet då Holm lämnade klubben i somras.

…………

Det är inte lika genant att lämna wo i dessa coronatider som det är andra år. Men det var ändå konstigt att Sollebrunn inte kom till spel när en topplacering stod på spel. Nu vann Södra Ving/Timmele tre poäng i kavaj.

Hemsjö fick med sig en poäng från helgen – men ligger kvar just under strecket. Likt Frisco blir det en mustig kamp för överlevnad även på Byvallen.

…………

För Vårgårda är nu goda råd dyra. En ny tung förlust med samma syndrom som tidigare gör att VIK nu är ett av tre lag som ser segmenterade ut i botten. Två åker ur och ett ska kvala, om nu inget av Tidaholm, Åmål och Vårgårda helt plötsligt börjar vinna alla matcher på rad.

Till helgen möts Åmål och VIK i Dalsland. Förlust där och det osar division 3 runt Tånga hed, men nån jäkla gång måste väl bollen studsa in även för Vårgårda?

Förresten oväntat att just offensiven och målskyttet är det som hittills grusat VIK:s säsong. Inför säsongen trodde jag att målen skulle göras, och det handlade istället om att sätta försvarsspelet för att vara med på övre halvan. Nu försvann visserligen Albinot Rexhepi, men ett mål framåt på höstens sex matcher är givetvis ett underbetyg.

…………

Hampus Nilsson var helgens spelare i nordvästra trean. Hattrick blev det från Nilsson, och därmed sköt han AIF ett steg närmare nytt kontrakt. Kul att han blivit en poängspelare i trean, det trodde jag kanske inte när han gästspelade som mittback i Sollebrunn för några år sedan.

Sämre gick det för Holmalund som inte lyckades få med sig något mot topplaget Tidaholm. Därmed kan HIF glömma toppstriden och istället börja se upp bakifrån. Tre matcher kvar och tre poäng ner, så HIF kan inte slappna av riktgt än. Särskilt inte som det vankas derby mot jagande AIF på lördag.

Frågan är om topp 2-tåget gick även för Gerdsken i helgen? Kryss hemma mot Kortedala var en missräkning och nu är det fyra respektive fem poöng upp till Tidaholm och Skövde. Kan bli tufft att plocka in, även om toppduon ska mötas kommande helg.

…………

I mellersta femman var det en riktigt bra helg. Annelund tog försats segern efter sju sorger och åtta bedrövelser, och därmed tog man också ett stort steg  mot nytt kontrakt. Men det är bara en poäng ner till kvalplatsen så än är inte uppdraget slutfört.

HSK knep en poäng mot Borgunda och ligger därmed en pinne före Annelund på den rekordjämna undre halvan. Säven/Hol tog en fin trea mot Grolanda/Floby och skrämde i och med det i väg det sista nedflyttningsspöket.

…………

I västra femman är mitt SMSK med i en liknande streckstrid om HSK och Annelund. Efter förkylning var jag tvungen att avstå helgens match, så jag vet inte mycket om förlusten mot IFK Trollhättan. Vad jag vet är att vi ligger på kvalplats med tre matcher kvar, så det gäller att hänga i nu och försöka lösa det här under ordinarie tid.

…………

Även Mjörn riskerar att gå en nervig avslutning till mötes. Efter klara 0-4 mot Töllsjö ligger man kvar på sina nio poäng, endast tre före Sexdrega/Lockryd å kvalplatsen. Någon seger ytterligare krävs sannolikt för att slippa kvalspel.

…………

Östadkulle behåller greppet i Vårgårdasexan efter helgens resultat. I toppen kan vi nog nu avskriva Sollebrunn som föll med tunga 1-2 mot Lödöse/Nygård, och kanske också även Hemsjö som fick ge sig med 1-0 i toppmötet med Södra Härene. Alexander Asservik blev hjälte från straffpunkten, och därmed är det fortsatt SHIF som skuggar ÖSK i toppen av tabellen.Tre matcher kvar även i det getingboet.

Lite längre ner i tabellen tog Frisco en seger som visar att laget är bättre än det lägsta skiktet i tabellen. Långared däremot får nog finna sig i att bli sist sedan man förlorat jumbofinalen mot Alvhem med uddamålet. Synd – det var nog den stora chansen till poäng i år.

…………

Vårgårda IK aviserade i helgen att de har för avsikt att starta ett damlag till 2021. En träningsgrupp har funnits redan i år, så det borde finnas hyfsade förutsättningar för att få till ett lag i fyran till nästa säsong.

…………

När jag spelade med Lars-Petter Björk tänkte jag inte tanken att han skulle bli tränare senare i livet. Men det blev han, och hittills har han sannerligen gjort det med bravur. Startade först VIK FK:s resa med serieseger i sexan och följde sedan upp det med tre framskjutna placeringar i trean med GBK. Och nu ser han ut att fixa fram ett nytt kontrakt i Elitettan med AFC utan dramatik. Hatten av för det arbetet.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 tanke på “Vi summerar helgen”

  1. Tragiskt att Vårgårda IK ska underminera för Södra Härene och Frisco genom att starta upp ett damlag. Har Södra Hörene och Frisco ett stort överskott av tjejer eller kämpar de med att få ihop lag? Varför inte SAMARBETA Vårgårda? Eller är storebrormentaliteten för stor för att nedlåta sig samarbete med Södra Härene? Ni kommer att förstöra för damlagsfotbollen i Vårgårda/Herrljunga. Det finns inte underlag för tre damlag!

    Tack för mig!

    Svara

Lämna en kommentar