ANNONS:
ANNONS:

Vi tar sats mot påskveckan

Påskveckan inleds med en Bredsida där vi sammanfattar den gångna fotbollshelgen.

Alingsås FC fick en pangstart i ettan när man bortaslog förmodade toppkollegan Rävåsen. Föga överraskande var det Lisa ”Mini” Johansson som visade den målmässiga vägen när hon svarade för båda fullträffarna. Och att AFC höll nollan visade också att mitt lilla frågetecken för defensiven blev ännu mindre efter premiärmatchen.

……………..

I samma serie fick Frisco samma pangstart. 1-0 hemma mot Skövde KIK är starka papper, och dessutom viktigt att Emelie Wrangmo direkt visade att hon kan avlasta Annelie Carli i målskyttet. För övigt oerhört starkt gjort av Frisco att gå ut och hålla nollan efter en försäsong där inte mycket har stämt.

……………..

Gerdsken såg ut att ha sölat bort alla premiärpoäng när Skoftebyn gjorde 3-1 en bit in i andra halvleken. Men GBK visade att vinnarmentaliteten och moralen är bevarad från i fjol då man lyckades vända på steken. Marco Stua krigade in reduceringen, super-sub Alex Asservik kvitterade med sin första bolltouch innan Gustav Blomgren blev matchvinnare med fem minuter kvar. Möjligen ett defensivt svaghetstecken att släppa tre bollar på hemmaplan, men den energi en sådan här vändning kan plöja ner i en trupp överskuggar det frågetecknet med råge.

……………..

Alingsås IF – som varit så målglatt åt båda hållen på försäsongen – spelade något överraskande 0-0 hemma mot Tidaholm. Med en 3-4-2-1- uppställning höll laget åtminstone nollan, så även om krutet inte var torrt framåt den här gången var det nog skönt att James Clark slapp vittja det egna nätet. Och en pinne är något att bygga vidare på.

……………..

Holmalund stod för en knall i mina ögon när man bortaslog Mellerud. Oscar Karlsson Widén var mannen för dagen när han gjorde båda målen i 2-1-segern, som rimligen bör ge rejält med råg i den rödvita ryggen inför fortsättningen. Vet att Melleruds keeper är skadad och missar de första matcherna, men det har så klart inget att göra med att alingsåsarna höll dalslänningarna nere på ett producerat mål framåt. Nästan det som är mest imponerade med den här trepoängaren.

……………..

Vårgårda gjorde sitt första mål för säsongen när Mommo Abdulrahman snyggt satte dit 1-0 borta mot Sävedalen. Men trots en fin hyfsat bra insats från VIK vände hemmalaget på steken och vann med 3-1. Hårda bud för VIK som står kvar på en poäng och nu väntar ångestmatch – om det finns sådana i omgång tre – hemma mot nollpoängaren Vänersborgs FK i påskhelgen.

……………..

I fredags spelades ett prestigefyllt derby mellan HSK och Frisco. Där blev det något överraskande de blåvita som vann med 3-2 och fick därmed in en rätt bra smäll på storebrors hakspets. Det var heller inget vidare genrep för HSK som går in i mellersta femman i veckan.

……………..

Där spelar även Säven/HOl och Annelund sina premiärer inom kort. Annelund genrepade med storförlust mot – ett tror jag ganska bra – Nossebro medan Säven/Hol slog Gällstad med 2-0 i sin sista träningsmatch.

Sista gänget i den femman är VIK FK som gjorde ett svagt genrep mot Trollhättan Syrianska. I morgon ska för övrigt den serien tippas här på sajten.

……………..

SMSK har det lite tungt för närvarande. Ut med 4-0 i DM i veckan som gick och sedan 0-2 mot Arentorp/Helås i lördags. För övrigt en match där jag fick frågan om att vakta kassen, men som tur var gick det inte att få in i mitt helgprogram.

……………..

FC Trollhättan har torskat de två första matcherna i division 1. I helgens 1-2-nederlag mot Torns IF gjorde dock Albinot Rexhepi målet för FCT, medan SAIK-Jimmy satt på bänken som reservmålvakt.

……………..

För den som undrar varför jag inte såg någon lokal match i helgen är det enkla svaret att jag var barnvakt åt syrrans 1-åring. Det i kombination med tre egna kids – varav en kraftigt förkyld –  gjorde att projektet match kändes övermäktigt.

……………..

Den egna karriären är också lite stapplande för närvarande. En smått pinsam gubbvad krånglar och har gjort det omöjligt att öka på fotbollsdosen från en gång i veckan. Kanske att naturgräsets entré kan skapa en något mjukare tillvaro för gubbvaden framöver.

……………..

Ni har väl inte missat årets upplaga av den mustiga tabellsidan?

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar