ANNONS:
ANNONS:

VIK FK förstärker – trots turneringsvinst

I tisdags vann Vårgårda IK FK Sparbanken Cup. Ett par dagar senare är det klart att truppen förstärks av tre gamla VIK:are som väljer att ta upp fotbollskarriären igen.
– Känns jättekul det här, säger tränare Niclas Springh.

De tre spelare det handlar om är Petter Stam Kaspersson, Mattias Höglund och Daniel Pettersson. Samtliga tre har ett förflutet i Vårgårda IK, men alla representerade också Södra Härene senast de lirade fotboll.

– De har hållit upp i ett par år men är nu sugna på fotboll igen. Jag är kompis med Höglund, det var så det började. Och sen kom de andra av bara farten, säger Niclas Spring.

– Och vi kommer ha nytta av alla tre tror jag. Petter är ju en rivig forward och han har hållit sig i form eftersom han spelat hockey, fortsätter han.

Nu har division 6-laget en stor träningsgrupp som lever sitt eget liv vägg i vägg med Vårgårda IK. På Niclas Springhs spelarlista finns cirka 25 namn, varav cirka 15 tränar regelbundet.

– Känns jättekul att vi har det här FK-laget att erbjuda till de som inte vill satsa mot A-laget eller kanske inte platsar. Nu kan vi ta hand om alla våra spelare och det är extra kul att flera gamla VIK:are kommit tillbaka. Sen har vi även en juniortrupp att plocka av så det kommer nog bli en bra blandning av gammalt och ungt, säger Springh.

Med de tre senaste nyförvärven, Gerdskenförvärvet Lars-Petter Björk som spelande assisterande tränare och en hel del övrig kompetens i laget seglar VIK FK upp som en favorit i division 6.

– Vi vet ju inte vart vi står men med det här laget känns det som vi måste sikta mot topp tre i alla fall. Det känns i alla fall riktigt kul allting så det ska bli roligt att komma igång, säger Niclas Springh.

3 svar på ”VIK FK förstärker – trots turneringsvinst”

  1. Hops. Var inte VIK FK:s tre senaste nyförvärv klara före Turneringvinsten?
    Detta finns att läsa som en nyhet på Vårgårda IK (fotboll) hemsida den 5 jan.

    Svara

Lämna en kommentar