ANNONS:
ANNONS:

VIK mållöst i premiären

TV: Vårgårda IK lyckades inte besegra nykomlingen IFK Tidaholm. Lördagens division 2-premiär på Tånga hed blev en chansfattig historia som slutade 0-0.

Den första halvleken på Tånga hed bjöd på mer kamp och långbollar än skönspel och målchanser. VIK rullade en del boll i backlinjen, men hade svårt att spela sig igenom på annat sätt än crossbollar ut på Isac Spanedal eller Ahmet Baker på kanterna alternativt upp på en ensam Mommo Abdulrahman som central anfallare.

De gånger man hittade igenom mittfältet eller vann bollen något högre upp i banan var kvalitén för svag i de sista avgörande passningarna för att hemmalaget skulle vaska fram någon bra målchans de första 45 minuterna.

I andra straffområdet var Niklas Eriksson stabil och plockade ner det som lyftes in mot honom. Tidaholm spelade ännu mer långt mot storvuxne Florent Rushiti som vann en del på huvudet och ställde till en del oreda för David Lager och Mattias Martinsson i mittlåset. Men inte heller gästerna skapade någon vass måchans. Ett skott studsade lurigt framför Niklas Eriksson mitt i halvleken innan sista sparken innan pausvisslan var ett hårt volleyskott som endast lämnade ett blåmärke på Rickard Wartmarks rygg.

Andra halvlek började på samma sätt, men tillknäppt spel utan målchanser. Möjligen att det blev lite mer känslor på planen med närkamper och ordväxlingar, men inget av lagen lyckades hitta något sätt att såra det andra. VIK gjorde ett byte när Samuel Rundqvist ersatte Ahmet Baker, och gick då över till 4-4-2 med Hassan Najafi ett steg länge fram i banan bredvid Mohammed Abdulrahman.

Det blev startskottet på ett försök till offensiv forcering från Vårgårda. Positionerna flyttades fram och Tidaholms bollinnehav och offensiva framstötar blev allt färre. Inte för att VIK började rada upp farligheter, men det blev allt tydligare att hemmalaget var mest angeläget om försöka få till ett segermål.

Noel Jonsson ersatte Albin Gashi på mitten sista kvarten för att spä på jakten på ett avgörande. Men inte heller han hade det som krävdes för att hitta den där målchansen som hemmalaget suktade efter. Bästa möjligheten fick Isac Spanedal efter ett inlägg men vänsterskottet blev – symptomatiskt för matchen – en halvträff.

I slutsekunderna jobbade VIK fram en hörna som lyftes in i straffområdet. Andrabollen hamnade hos Mohammed Abdulrahman, men avslutet gick strax över ribban och det hela slutade med delad pott.