ANNONS:
ANNONS:

VIK starkast i derbyt

Gerdsken och Vårgårda IK lirade träningsmatch på Tånga hed i går. Och det var hemmalaget VIK som gick vinnande ur striden när man vann med 2-0.

Gerdsken har matchat flitigt på senare tid. Senast i raden var gårdagens fajt mot Vårgårda, där VIK vann med 2-0.

– Vi har valt att spela mycket matcher nu de sista veckorna. Sen blir det lite lugnare innan serien så vi ska vara jäkligt sugna när det drar igång, säger GBK-tränare Lars-Petter Björk.

På Tångas konstgräs var det hemmalaget som var bättre i första halvleken. Särskilt första halvtimman, om man ska tror L-P Björk.

– Det var en svårspelad plan där bollen gick väldigt snabbt. Egentligen var det för högt tempo för båda lagen utom första halvtimmen då VIK behärskade det ganska bra. Men de skapade inte så mycket chanser egentligen, även om de hade bollen klart mest.

VIK nyförvärv från Kronäng – Dana Barzengi – överlistade Isac Litborn (Fredrik Smith skadad) i GBK-kassen före paus och i andra halvlek var samme man med i arbetet som ledde fram till 2-0 på ett självmål.

– I andra halvlek var det inte mycket chanser åt något håll. Jacob Borg hade ett skott i ribban, det var våran bästa möjlighet och VIK hade också något skott, berättar L-P, som ändå var nöjd med genomköraren.

– Det är bra att möta bättre lag. Sen gör det inget att vi förlorade en match, så ingen tror att vi är oövervinnerliga.

Förutom Fredrik Smith saknades även Berat Berisha (sjuk) och fjolårets succéman Fredrik Johansson i GBK.

– Fronken har haft en strulig försäong, nu har han slagit upp sin vadskada igen och blir borta några veckor till. Det blir viktigt att få igång honom innan serien även om han inte kommer vara fulltränad då. Men vi har andra yngre spelare som kommer ta för sig bra i år tror jag, säger Björk, som berömmer Filip Larsson som bästa gulsvart i gårdagens match.

– Vi spelade med tre backar och sen två kantspelare. Det passar Filip bra för han är så klok och kan ta hand om hela kanten.

I VIK ska enligt rapporterna Albinot Rexhepi gjort en bra första halvlek medan Mattin Najafi såg intressant ut och Albin Gashi gjorde ett piggt inhopp. Noterbart är att Mohammed Abdulrahman inte deltog och att Ibrahim Alushaj fick rött kort med kvarten kvar efter en incident med Adam Hägg, där den sistnämnda fick en varning i samma situation.

Lämna en kommentar