VIK vann med ett nödrop

TV: En bra start räckte för Vårgårda IK när FBK Karlstad kom på besök. För trots en långa stunder blek insats blev det en välbehövlig seger med 3-1.
– Ibland är det skitsamma hur det ser ut, säger tränare Peo Häggström.

Glädje vid 1-0-målet.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen per omgående och visade att man ville ha tre poäng i den här matchen. Redan efter tio minuter erövrade man bollen på mittplan och när Albinot Rexhepi och Mohamed Abdulraham i princip kom två mot noll kunde den senare raka in 1-0 i öppet mål.

Bara minuter senare tvingades dock målskytten Mommo utgå med känningar i en baksida. Han fick behandling och försökte spela igen, men till slut fick Jonas Aronsson ersätta i anfallet.

Karlstad hade ett bra skott som Niklas Eriksson räddade till hörna, i övrigt hade gästerna svårt att skapa chanser. Istället gjorde Albinot Rexhepi 2-o efter knappa halvtimman när han fick yta på vänsterkanten, bröt in i banan och avslutade resolut vid den första stolpen.

När allt såg ut att vara under kontroll började VIK slarva en del med bollen. Besluten tog för lång tid och då blev också bolltempot för lågt och misstagen för många. Strax före paus kom också 2-1-målet sedan gästerna forcerat in bollen efter en inlyft frispark sedan Emil Aleskog varit sist på bollen.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att uppträda utan pondus. Karlstad tilläts trycka tillbaka VIK, och gästerna skapade också en hel del farligheter. Niklas Eriksson gjorde flertalet fina räddningar, där en nick från nära håll och ett friläge kanske var de allra hetaste chanserna.

– Niklas är kung i dag, menade Häggström.

VIK hade förtvivlat svårt att skapa chanser men Albinot Rexhepi fick en riktigt vass när målvakten var överspelad, men Rexhepi fick inte tillräcklig träff för att bollen skulle orka över mållinjen.

Sista 20 minuterna gick VIK ner på 4-1-4-1 för att få bättre kontroll på matchen. Kanske att det hjälpte något, för Karlstad skapade inte lika mycket sista delen av matchen. Men det var inte utan att VIK-anhängarna drog en lättnadens suck när domaren blåste av matchen och segern var ett faktum. Dessutom gjorde Karl-Anton Pettersson 3-1 i matchens absoluta slutsekunder.

– Där visade vi kyla och höll i bollen på ett bra sätt. Det är så vi ska våga och kunna göra mer under matcherna också, kommenterade Per Häggström Petterssons spik i kistan.

Häggström var av förklarliga skäl nöjd med tre poäng och att VIK hakar på i tabellen.

– Riktigt skönt. Bottenlagen förlorade den här omgången så det är var väldigt viktigt.

Mohammed Abdulraham tvingades byta tidigt.