ANNONS:
ANNONS:

"Vilken flickdröm! Vilken känsla!"

Felicia Wingfors fokuserar i dag på det svenska landslagets utmärkta insats i OS i Rio där det som bekant blev en silvermedalj.

Felicia

För snart två veckor sedan vann Svenska Damlandslaget OS-silver. Silver i världens största arrangemang. En placering att vara galet nöjd över och som var efterlängtad av alla fotbollsintresserade i vårt avlånga land. Ända sedan Pia tog över landslaget har man väntat på något sådant. Pia har alltid varit en förebild för mig och efter den här turneringen är hon mer än så. En idol. Med hennes attityd, självsäkerhet och taktiska briljans bar det äntligen en OS-medalj.

OS- silver är inget som bara kommer av sig självt. Från ledarstaben till varje spelare ute på planen och på bänken gjorde de det här tillsammans. Alla jobbade verkligen för varandra, ställde upp på nya positioner och visade att laget går före jaget.
Första matchen då det inte riktigt gick som planerat ändrade de på spelsystemet och spelidén och kunde i slutändan ta silver. Det är något jag imponeras av och uppskattar, när man märker att det är dags att göra skillnad och att man gör det i ett tidigt skede, vilket såklart blir ännu mer viktigt under ett mästerskap.

Det är många olika faktorer som påverkar när man spelar sådana här mästerskap. Rutin, erfarenheter, nervositet och i detta fall speciellt värmen. Vi från de nordligare breddgraderna är såklart inte lika vana vid denna pressande hetta och måste konservera våra energinivåer i jämförelse med t.ex. Brasilien, som lever sin vardag i dessa temperaturer. Då får man göra förändringar och spela med den kapacitet man har just för tillfället.

Ett mästerskap startar på riktigt när det blir utslagsmatcher och slutspel. Då märker man tydligast vem som bär nerverna ,vilka som tar chansen och älskar att spela under press. Att först vinna över USA för sedan ta sig an just Brasilien, på deras hemmaplan och hålla sig kalla hela vägen till sista straffen.  Vilken flickdröm! Vilken känsla!
Man lider såklart till viss del med Marta, hennes lagkamrater och hela nationen. Men samtidigt är det viktigt att vända på det, ett litet land som Sverige tar sig an Sydamerikas största land på en av världens största arenor…och vinner. DET SKA FIRAS!

Vilken turnering och vilket slutspel svenska fotbollslandslaget gjorde som lag. Även om det under denna turnering inte spelades så mycket finlir så anpassade sig laget fantastiskt bra utifrån sina  individuella resurser och gemensamma kapacitet. Vi ska glädjas över andras framgång. Vi ska fira vår egen. Vi ska göra misstag och ta felbeslut för att lära av dem och sedan förverkliga drömmarna. Detta är något svenska damlandslaget gjorde under denna OS- turneringen. Tack för det.

……………..

Själv startar min fotbollssäsong snart, men i år ska jag få träna upp mina snabba fötter då det är dags för 7-manna fotboll. Intressant och välbehövligt för en sådan som mig!

……………..

Höstsäsongen hemma i Sverige trummar på och när man inte har möjlighet att titta på matcherna live uppskattar man de sociala medierna. Så att man kan sitta ute på balkongen i ett härligt solsken och ändå hänga med.
Extra roligt nu när det är flera lag som är med och fightas om seriesegrar!
Men även alla andra som spelar för att uppnå andra mål, kör hårt!

FAKTA FELICIA WINGFORS
Födelseår: 1993.
Familj: Pappa Anders, mamma Lena, lillasyster Isabelle, lillebror Oliver.
Bor: Just nu i Spanien, sen förhoppningsvis Sollebrunn eller någonstans i Alingsås kommun.
Klubbar i karriären: Sollebrunns AIK.
Lokal favoritklubb: Sollebrunns AIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Sollebrunns AIK.

Lämna en kommentar