ANNONS:
ANNONS:

vilken folkfest det blev

Även den här måndagen lyxar vi till det med en Bredsida.

I lördags var jag på plats för att se Sverige möta Belgien i Estrad Alingsås. Måste säga att VM-kvalet i futsal blev en större fest än vad jag hade trott på förhand. Varenda stol var upptagen i arenan under matchen och även flera timmar innan avspark var det fullt med liv och rörelse. Bolltrollaren Emil Jylhänlahti underhöll i foajén, där även alla ungdomar som ville fick lira mot varandra i den uppblåsbara planen. Ett riktigt bra drag av arrangören, och fotbollen visade än en gång sin styrka när det handlar om att förena barn och ungdomar. Det blev också en eftermiddag full av integration då väldigt många av ungdomarna hade invandrarbakgrund.

Själva matchen då? Tja, jag kanske ska undvika en alltför detaljerad analys eftersom jag är ganska ovan vid futsal, men jag tycker ändå att Belgien var det bättre laget när de hämtat sig från Petrit Zhubis chocköppning. Svensken gjorde både 1-0 och 2-0 de inledande minuterna, och även resten av matchen tycker jag att just Zhubi var den vassaste blågula liraren.

Belgiens sena kvittering före paus och två snabba mål i inledningen av andra halvleken visade sig bli avgörande. Sverige stretade emot och försökte, men riktigt nära den där segern som krävdes för gruppvinst var aldrig hemmalaget.

Men för min del spelade resultatet mindre roll. För mig var det istället upplevelsen, inramningen och den allmänna stämningen i Estrad Alingsås som var viktigast och skönast.

……………..

I veckan presenterade Alingsås FC Maja Henriksson som nyförvärv. Har inte sett henne spela med egna ögon, men om knäet håller ska det enligt hörsägen vara ett alldeles lysande nyförvärv.

……………..

På tal om nyförvärv gjorde VIK klart med både Ahmed Baker och Noel Jonsson i veckan som gick. En rejäl mittback in bredvid Mattias Martinsson så tror jag bannemig att VIK skulle kunna vara med och kriga på rätt sida mitten i division 2. Dels för att lagbygget börjar se ganska homogent ut och dels för att kanoner som FC Trollhättan och Karlstad BK försvunnit till division 1.

……………..

Jimmy Johansson har lämnat Sollebrunns AIK för att testa sina vingar i just FC Trollhättan. För tio år sedan hade jag inte blivit förvånad om Jimmy hade lämnat trygga SAIK för att testa högre upp, men nu måste jag säga att jag blev en smula överraskad. Men samtidigt är 28 ingen ålder på en målvakt och det ska bli intressant att se vad han kan uträtta i en bättre miljö. Han lär dock få inleda säsongen som tvåa då kollegan Simon Forslund utsågs till bästa målvakten i division 2 under 2018.

……………..

Efter några dagar i skidbacken är man tillbaka i vardagen med jobb, egenträning och kanske också en och annan fotbollsträning. Snön kan väl få ligga över sportlovet så kidsen får sitt, men efter det får det gärna bli vår så snabbt det bara går.

……………..

Hörde på radion att vinterkräksjukan och influensan är på väg att nå den stora kulmen. Är precis den sortens information man vill ha en söndagskväll när man laddar för en ny arbetsvecka.

……………..

Tabellsidan är nu uppdaterad så att man på ett mer överskådligt vis kan se vad som väntar våra lokala lag under 2019. Kika gärna till den.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar