ANNONS:
ANNONS:

Vill avsluta på egna villkor

Andreas Glännbro har fyllt 35 år och kommer närmast från ett skadefyllt 2018. Men tro inte att karriären är över för det.
– Jag vill avsluta på egna villkor, inte på grund av skada, säger AIF-veteranen.

Han har varit en del av Alingsås IF:s A-lag i över 15 säsonger. De senaste tio har han tillhört de allra viktigaste och bästa spelarna i både AIF och i hela trakten. Men under fjolåret var det ovanligt tyst om Andreas Glännbro.

– I april i fjol bröt jag två små ben i foten och har haft problem ända sedan dess. Det har ilat i hela foten när jag träffat bollen fel eller trampat ner för hårt, berättar han.

Men trots de långvariga besvären ser han ljuset i tunneln. De senaste passen har han kunnat delta i träningen, och i morgon fredag ska han på återbesök och undersöka foten på nytt.

– Hoppas verkligen på bra besked där så att jag kan sluta tänka på foten och bara köra på igen.

Med 35 år fyllda och en näst intill legendstatus på Mjörnvallen hade det varit enkelt att lägga upp skorna på hyllan efter 2018. Men så tänker inte Andreas Glännbro.

– Det vore inte roligt att avsluta på det sättet så jag hoppas verkligen att att jag ska få en hel säsong i år. Sen kanske det bara en jag själv som tror att jag hänger med fortfarande, så det blir ju upp till bevis i så fall. Men jag hoppas i alla fall att kroppen ska hålla så jag får en chans att vara med och konkurrera, säger Glännbro, som trivs med den förändring som skett i AIF-truppen de senaste året.

– Det ställs helt andra krav på oss spelare och det tycker jag är jättebra. Alla tränar hårt och vill verkligen någon hela tiden, och det är mycket Niklas Klingbergs förtjänst.

Lämna en kommentar