ANNONS:
ANNONS:

Waltilla i otäck kollision

Förre AIF:aren Marcus Waltilla har skadat sig illa. Redan i första matchen för Utbynäs BK var olyckan framme och Waltilla ådrog sig en fraktur i nacken.
– Först tänkte jag att det var kört, säger den tekniske mittfältaren.

Marcus Waltilla

Marcus Waltilla anslöt till Alingsås IF förra våren från BK Skottfint. Han blev en frisk fläkt i grönvitt och var mycket populär både på och utanför planen. I vintras skrev vi om att teknikern spelar futsal med Gais, men nu dröjer det tills Waltilla kan snöra på sig fotbollsskorna igen. Om han någonsin gör det.

För någon månad sedan valde Waltilla att lämna AIF för att istället spela med Göteborgslaget Utbynäs BK i division 5.

– Jag hade inte tiden att satsa i AIF så detta passade bättre. Det är min gamla tränare från Ahlafors som är sportchef i Utbynäs nu och jag har även flera kompisar i laget. Så det var en bra lösning för att kunna fortsätta med fotbollen, även om jag numera satsar mest på futsal.

Men det blev ingen rolig debut i nya klubben. Mitt i den andra halvleken var olyckan framme rejält.

– Det var ett motlägg som slutade med att det kom en tredje gubbe som jag flög in i höften på med huvudet före. Jag blev liggandes och tappade både känsel och rörlighet i hela högersidan, berättar Marcus.

Ambulansen tillkallades och senare konstaterades att det handlade om en fraktur i nacken. Rörligheten i högerbenet kom tillbaka samma kväll och nu har även det mesta av resten återvänt.

– De tror att jag kommer bli i det närmaste fullt återställd och kommer kunna leva normalt, fast med värk i rygg och nacke. Men jag har en lång rehabilitering framför mig som kommer pågå ända in på nästa år. Just nu har jag en stor nackkrage som går ner både på ryggen och bröstet för att avlasta nacken. Så när väl frakturen har läkt ihop kommer muskulaturen att vara helt borta. Nu är jag sjukskriven fram till september, säger Marcus, som berättar att det var några otäcka timmar efter smällen.

– Man hinner fundera en del när man ligger där och inte kan röra sig. Först tänkte jag att det var kört när känseln i benet försvann.

Huruvida det blir någon fortsatt karriär inom fotbollen låter han vara osagt. Fokus ligger nu på att återhämta sig så snart som möjligt.

– Vi ska ha vårat andra barn här framöver så det finns viktigare saker än fotboll.

Lämna en kommentar