ANNONS:
ANNONS:

12 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Efter ett halvdeppigt 2012.
verkade futsal va rätta pillret.
Vackert spel på inomhusgolv
gav det imponerande sm-silvret.

Sils IF dam

Dags för lucka nummer 12 och där hittar vi Sils damer och deras SM-silver i Futsal.

”Det har varit skitkul. Vi gick in i DM helt förutsättningslöst och som en rolig grej. När vi sedan vann insåg vi att detta nog kunde gå bra och sedan har allt bara varit en bonus. Att få vara med och spela SM har varit en jättekul resa att dela med alla spelare och personer runt omkring.”

Orden kommer från Silmålvakten Malin Wahlström efter vinterns Futsalframgångar. Men hur såg egentligen resan mot SM-silver ut? Vi försöker oss på en sammanfattning och minns tillbaka.

I mitten av december spelades Futsal-DM i Grästorp och det var stor lokal inblandning när medaljerna skulle fördelas. Alla ”våra” lokala division ett-lag LFK, Sil, Gauthiod och Vara fanns nämligen med bland de åtta lag som tagit sig till slutspel. (Läs här)
Bäst gick det dock för Sils damer som först vann sin inledande grupp. Detta för att sedan slå ut Gauthiod i semifinalen på straffar och vinna finalen mot Holmalund med klara 4-0. DM-guldet var således säkrat. Ett guld som också innebar att man kvalificerat sig för Futsal-SM.

Första steget i Futsal-SM avgjordes i slutet av januari och återigen stod Grästorp som värd för arrangemanget. Ja, i alla fall för Sils grupp. Gauthiod som också tagit sig vidare tack vare en tredjeplats i DM fick nämligen åka ner till Borås… (Läs här)
Hur som helst så fortsatte de lokala framgångarna och via två segrar mot Vallen (4-3) och Hovås/Billdal (3-0) vann Sil sin grupp till tränare Rolf Johanssons stora belåtenhet.
– En bonus för oss med framgång så här års då vi inte satsat speciellt mycket på inomhusspelet, berättade Rolf.

Sil dam

Steg 2 avgjordes även det i Grästorp med en trelagsgrupp. Denna gång bestående av Sil, värmländska Råtorp och hemmalaget Gauthiod som även de avancerat från det första gruppspelet.
Segraren i gruppen skulle ta sig vidare till finalspelet i Falun och redan i den första matchen smällde det då Sil och Gauthiod möttes. (Läs här)
Efter hemmaledning kunde dock Sil vända och vinna den så alltid viktiga förstamatchen i en trelagsgrupp. Även värmländska Råtorp blev en förhållandevis enkel match och via 7-4 hade Sil återigen vunnit ett gruppspel och kvalificerat sig för en plats bland Sveriges fyra främsta Futsallag.
– Det känns jättebra. Det är en bra tjejgrupp som efter ett turbulent 2012 har slutit sig samman och jobbar kanonhårt för varandra. Det är också hemligheten till framgångarna i vinter, berättade Rolf Johansson som tagit över tränarrollen i klubben efter ett hektiskt 2012 där många Siltjejer lämnat för värsta konkurrenten LFK.

I början av februari skulle så Futsal-SM få ett avgörande. Platsen för detta var Falun och Sil hade fått med sig en cirka 50 personer stor supporterskara som hejade fram tjejerna.
– Ja, kampen på läktare vann vi helt klart. Var riktigt härligt att se att närmare 50 personer hängde med upp till Dalarna med kort varsel och stöttade oss. De gjorde det också till ett kul äventyr och hade nog minst lika roligt som oss på planen, berättade Malin Wahlström som i semifinalen ställdes mot Örebro.

Sils dam - futsalsm

Efter 1-1 i paus och även efter full tid (2×20 min) följde förlängning och via två mål från Caroline Olsson gick Sil ifrån. Visserligen reducerade Örebro, men närmre än 2-3 kom de inte och Sil var klara för final.
Finalen spelades mot Madesjö och blev precis lika jämn som semin. Sil var dock hela tiden steget efter, men lyckades kvittera både en, två och tre gånger. Matchen såg således ut att gå till förlängning, men med bara tre minuter kvar att spela gjorde Madesjö 4-3 vilket också blev slutresultatet.
– Det känns ändå gött. Det är en härlig känsla nu när man fått distans till det. Visst hade guld varit ännu bättre och första stunden var man besviken. Men hade någon sagt innan att vi skulle ta silver i Futsal-SM hade jag tagit det med en gång, berättar Sils Malin Wahlström två dagar efter SM-silvret.

Ja, de lokala Futsalframgångarna var stora under 2013 och bäst gick det alltså för Sils damer. Går det lika bra även under denna vintern?

HUR MINNS DU SILS DAMER FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod, 10: Edsvära / Norra Vånga, 11: Lofa inomhusturnering, 12: SM-silver för Sil i Futsal

Lämna en kommentar