ANNONS:
ANNONS:

13 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Lokalfotboll.se blev arga och tog ton
kring vissa spelares klagosång
”Dumma tränare” och ”bristande motivation.”
skäl att sluta under pågående säsong.

Trässbergsvallen
Långt ifrån alla spelare fanns tillgängliga på hösten…

 
13:e december och Luciadagen är här. I dagens lucka tar vi en titt på det växande problemet med spelare som ”tappade motivationen” mitt under pågående säsong.

Fokus var i slutet av 2012 större än någonsin på fenomenet ”Silly Season”. Mångder av spelare bytte förening och om man slog ut antalet på de dagar som Frimånaden besod av så blev det fem spelare per dag som valde att byta klubb.

Men när hösten 2013 kom var det långt ifrån alla av dessa som fortfarande spelade med sina nya klubbar. Ja, långt ifrån alla spelare, nya som gamla verkade inte längre finnas med på lagens träningar.
För trots att många lag stod med trupper på cirka 25 spelare eller mer när säsongen börjar så var det näst intill omöjligt att få ihop spelare till både A- och U-lag under säsongens sista månad. Och de där träningarna som under vårkanten hade 20 spelare var då ett minne blott. Istället stod det knappa tio spelare beredda på träning när löven prydde fotbollsplanen.
Men när på vägen försvinner de egentligen? Ja, Lokalfotboll.se gjorde ett försök att lista alla de fällor som spelare fastnat i och skylt på ”bristande motivation” som en anledning att inte fullföja fotbollssäsongen.

Försäsongen:
De där orden om att ”jag kommer att köra nästa år” som vissa lovade under hösten kändes inte lika klara när konditionsträningen var igång på en frusen cykelbana i början av februari. Visst var de nere och kände på det en gång, men Nej tack. Kanske kom de på någon enstaka träning på våren, men inte mer.

Träningsmatcherna:
Det blev inget spel från start i de första träningsmatcherna. Den där tränaren som de lovordade så i början var efter ett tag bara skit. Nej, ingen idé att vänta på sin chans att få spela. Skulle man spela A-lagsfotboll var det bara att byta klubb.

Våren:
Seriepremiären som de hade sett fram emot så blev inte som tänkt. Det blev en plats på bänken, eller utanför truppen. Det startade en nedåtgående trend. Med dålig träningsnärvaro och bristande motivation. När så chansen väl dök upp under maj valde istället tränaren andra spelare som tränat mer och visat framfötterna. Spelare som tidigare funnits ännu längre ner på listan…
Det gjorde att det kändes ännu tråkigare att spela och dessutom var det mycket annat kul som hände när sommaren börjar närma sig.

Augusti:
I denna period fanns kanske de allra naturligaste bortfallen. En del valde att börja studera på annan ort i augusti och det fick givetvis anses som en godkänd anledning till att sluta. (Förhoppningsvis hade de hintat något om detta redan vid säsongsstart.)
Dock fanns det även de spelare som inte kom igång efter sommarledigheten. Det var ju så gött att vara ledig och de där jobbiga passen i månadsskiftet juli/augusti lockade inte direkt. Det ledde till att man helt enkelt aldrig kom igång efter sommaren.

Andra halvan av september:
Nu började fotbollen kännas seg för en del. Man hade ju ändå hållit på sedan i januari. Om framgångarna dessutom uteblivit var det lättare att stanna hemma från träningarna, mysa framför tv:n och önska att säsongen vore över. Dessutom hade ju bandyn/hockeyn/innebandyn börjat och det känns mer lockande. Ny säsong – nya möjligheter.

Detta var några av de fallgropar som dagens spelare hamnade i. Säger inte att detta skedde överallt, men med dagens ”lustgeneration” som kom in i seniorlagen gör man helst det man har lust med. Att man har lovat att spela fotboll för ett lag under en säsong kändes inte längre lika viktigt att hålla.
Nej, stor ”cred” till alla lirare som orkade köra på ”ända in i kaklet” trots skador, ibland bristande motivation och annat. Man avslutar det man har påbörjat. Så enkelt är det!

Vissa orkade "hänga i" trots att det stundtals var tungt...
Vissa orkade ”hänga i” trots att det stundtals var tungt…

Ja, så sammanfattade Lokalfotboll.se problemet med ”bristande motivation” säsongen 2013. Hur det kommer att se ut när vi är framme i september 2014? Det får framtiden utvisa, men en känsla är att långt ifrån att som står som ”nyförvärv” under Silly Season nu tränar regelbundet med sin nya klubb då.
Bara hoppas man har fel…

HUR MINNS DU PROBLEMET MED ”BRISTANDE MOTIVATON” FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod, 10: Edsvära / Norra Vånga, 11: Lofa inomhusturnering, 12: SM-silver för Sil i Futsal, 13: Spelare som ”tappar motivationen”

Lämna en kommentar